Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

KLETT Asocijacije u nastavi srpskog jezika i književnosti

Budući da je igra asocijacija opštepoznata i omiljena igra, ona se može vrlo funkcionalno iskoristiti i u samoj nastavi, pri obradi, utvrđivanju ili sistematizaciji određenog gradiva iz srpskog jezika.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 64
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Priručnici za nastavnike

Šifra Proizvoda: 48672

Poslednja cena bila je: 879 din

Karakteristike proizvoda: KLETT Asocijacije u nastavi srpskog jezika i književnosti

Asocijacije u nastavi srpskog jezika i književnosti

Priručnik za nastavnike

Autori: Biljana Nikić, Vesna Lompar, Jelica Živanović, Marija Marković, Nataša Kljajić, Saša Čorboloković

Izdavač: Klett

Tip korica: meki povez

Broj stranica: 125

Opis proizvoda: KLETT Asocijacije u nastavi srpskog jezika i književnosti

Budući da je igra asocijacija opštepoznata i omiljena igra, ona se može vrlo funkcionalno iskoristiti i u samoj nastavi, pri obradi, utvrđivanju ili sistematizaciji određenog gradiva iz srpskog jezika. Na taj način nasta­va postaje zanimljivija, povećava se motivisanost učenika za učenje, podstiče se njihova radoznalost i aktivnost na času, a usvojeno znanje postaje trajnije i funkcionalnije. Učenici se, osim toga što neko gradivo uče otkrivanjem ili ga obnavljaju na zabavan način, navikavaju da povezuju ne samo gradivo iz različitih oblasti srpskog jezika i iz različitih razreda (osnovne i srednje škole) već i saznanja iz ovog predmeta sa ostalim predmetima, što nesumnjivo obogaćuje opšte znanje i kulturu učenika. Učenici su misa­ono angažovaniji, što pozitivno utiče na razvijanje logičkog mišljenja, is­traživačkog odnosa, postupnosti i sistematičnosti u zaključivanju.

Priručnik čini 360 asocijacija. One su, prema konačnom rešenju, ras­poređene po oblastima: jezik, jezička kultura i književnost.

Obrazovni cilj igre asocijacija na časovima srpskog jezika i književ­nosti jeste usvajanje ili utvrđivanje gramatičkih i književnoteorijskih i književnoistorijskih pojmova, biografija književnika i književnih dela.

Na kraju knjige nalazi se indeks pojmova koji upućuju na broj strane, odnosno asocijaciju u kojoj se nalaze.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.