Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

KLETT Jezičke glavolomke

Jezičke glavolomke predstavljaju zbirku od 112 specifičnih jezičkih zadataka i pitalica. Autor: Vesna Lompar.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 64
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Priručnici za nastavnike

Šifra Proizvoda: 48867

Poslednja cena bila je: 637 din

Karakteristike proizvoda: KLETT Jezičke glavolomke

Klett Srpski jezik - Jezičke glavolomke - Vesna Lompar

Autori: Vesna Lompar

Izdavač: Klett

Tip korica: meki povez

Broj stranica: 102

Opis proizvoda: KLETT Jezičke glavolomke

Jezičke glavolomke predstavljaju zbirku od 112 specifičnih jezičkih zadataka i pitalica. Svi zadaci motivisani su jezičkim problemima i zanimljivostima, gramatika se podrazumeva, ali se gramatički termini nigde ne javljaju. Čitalac se navodi da na osnovu svog jezičkog osećanja reši zadatke u kojima su dobro skriveni problemi vezani za različite jezičke nivoe – od pravopisa, preko fonologije, morfologije, tvorbe reči, leksikologije i semantike do sintakse.

Zadaci su raznovrsni i po formi i po sadržaju. Posebna dinamika knjige postignuta je smenjivanjem tipova zadataka, od zagonetki, rebusa, pitalica, skrivalica, pa sve do kratkih priča, vešto zamršenih i često duhovitih, koje se završavaju izazovnim pitanjima.

Knjiga Jezičke glavolomke omogućava da se na zanimljiv i kreativan način uči gramatika srpskog jezika, razvijaju razne jezičke veštine i stimulišu mnoge misaone sposobnosti, pre svega logičko i kreativno mišljenje. Jedan od ciljeva ovako koncipirane zbirke jezičkih zadataka jeste da se njeni čitaoci zainteresuju za srpski jezik, njegovu gramatiku i pravopis. Na posredan način tako se i populariše važan školski predmet ‒ srpski jezik.

Ova zbirka namenjena je svima koji su zainteresovani za jezik, od učenika osnovnih i srednjih škola do studenata, kao i svima koji se po završetku formalnog obrazovanja na bilo koji način interesuju za jezička pitanja.

Autor Vesna Lompar je docent na Filološkom fakultetu u Beogradu, na predmetu morfologija srpskog jezika.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.