Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Arhangelsk, Robert Heris

Novi roman proslavljenog autora bestselera Pompeja, Otadžbina i Enigma.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 111
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Trileri - avantura, akcija, psiho...

Šifra Proizvoda: 6272

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Arhangelsk, Robert Heris

Arhangelsk

Autor: Robert Heris

Format: 13x20

Broja strana: 392

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Arhangelsk, Robert Heris

O knjizi

Kada istoričar Fluk Kelso sazna za postojanje tajne beležnice koja je pripadala Staljinu, odlučuje da sledi taj trag po svaku cenu. On napušta divlje političke igre i dekadenciju savremene Moskve i kreće na sever – u beskrajne šume oko belomorske luke Arhangelsk, da se sretne sa zastrašujućom prošlošću koju Rusija još nije sahranila.

O Autoru

Robert Heris

Robert Heris je bio izveštač u BBC-jevim emisijama Panorama i Newsnight pre nego što će postati urednik političke redakcije u Observeru, 1987. godine, a zatim kolumnista u Sunday Timesu. Jedna od njegovih pet dokumentarističkih knjiga je Prodati Hitlera (1986) i bavila se krivotvorenjem Hitlerovih dnevnika.

Otadžbina (1992) je bila u najužoj listi za Vitbredovu nagradu za najbolji prvi roman, a potom su sledili Enigma (1995) i Arhangelsk (1998). Njegovi romani su bestseleri u čitavom svetu i prevođen je na preko 30 jezika.

Odlomak iz knjige

U KASNU NOĆ, davno – pre nego što si ti rođen, momak – jedan telohranitelj je stajao na verandi iza velike kuće u Moskvi i pušio cigaretu. Noć je bila hladna, bez zvezda i mesečine, a pušio je da se zagreje, i iz drugih razloga, dok je krupnim šakama mladića sa sela obuhvatao zapaljeni kartonski valjak gruzijske papirose.
Telohranitelj se zvao Papu Rapava. Bio je dvadesetpetogodišnjak, Megrel sa severoistočnih crnomorskih obala. Što se kuće tiče – pa, tačnije bi bilo nazvati je tvrđavom. Bila je to velika gospodska kuća iz carističkog doba, dugačka pola ulice, u diplomatskoj zoni, nedaleko od reke. Negde u mrzlom mraku, u dnu ograđenog vrta, bio je višnjik, iza njega široka Sadova-Kudrinska ulica, a još dalje Moskovski zoološki vrt...

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.