Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Leonardo Da Vinči, Šervin B. Nuland

Izuzetna knjiga o izuzetnom slikaru, arhitekti, filozofu, matematičaru i naučniku, koja objašnjava korene Da Vinčijeve neutažive radoznalosti.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Biografije

Šifra Proizvoda: 6273

Poslednja cena bila je: 580 din

Karakteristike proizvoda: Leonardo Da Vinči, Šervin B. Nuland

Leonardo Da Vinči

Pisac : Šervin B. Nuland

Izdavač : Laguna-Srbija

Format: 13x20

144 strane

Opis proizvoda: Leonardo Da Vinči, Šervin B. Nuland

O knjizi :

-Zagonetka Mona Lizinog osmeha dostojna je zagonetke životne sile njenoga tvorca. Knjiga Leonardo da Vinči Šervina Nulanda (za čije delo Tajm tvrdi da -uliva strahopoštovanje-) rezultat je dvadesetogodišnjeg istraživanja života ovog neškolovanog čoveka koji je bio slikar, arhitekta, inženjer, filozof, matematičar i naučnik. Šta je to podsticalo Leonardovu nezajažljivu radoznalost? Kako je mogao istovremeno biti naivan kao dete i trezven kao mudrac?

Nuland traga za odgovorima u Leonardovoj umetnosti, odnosima i izučavanjima – kao i rukopisima koji su privukli pažnju na aukciji na kojoj ih je kupio Bil Gejts. Nuland otkriva pesmu sirena koja je ovog velikog umetnika tako često vukla u zagrljaj nauke – njegovu opsednutost anatomijom, pre svega kao osnovom njegovih slika, a zatim i ključnom komponentom njegovih napora da sistematizuje sva znanja o prirodi. Učevan i strastven, Nulandov Leonardo da Vinči vodi nas duboko u tajne prvog istinski modernog empirijskog uma, koji je išao vekovima ispred svog vremena.

O piscu :

Šervin B. Nuland (1930), profesor medicine na univerzitetu Jejl i proslavljeni autor knjiga popularne medicine.

Za knjigu How We Die: Reflections on Life s Final Chapter, koja se trideset i četiri nedelje nalazila na listi najprodavanijih knjiga New York Timesa, dodeljena mu je nagrada National Book Award.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.