Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Napoleon, Pol Džonson

Kontroverzna knjiga koja je izazvala buru u naučnim krugovima.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 94
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Biografije

Šifra Proizvoda: 6274

Poslednja cena bila je: 580 din

Karakteristike proizvoda: Napoleon, Pol Džonson

Napoleon

Pisac : Pol Džonson

Izdavač : Laguna-Srbija

Format: 13x20

184 strane

Opis proizvoda: Napoleon, Pol Džonson

O knjizi :

Napoleon je knjiga za sve one koji su spremni da istoriju sagledaju kroz prizmu novih i prilično radikalnih ideja. Pol Džonson prikazuje Napoleona kakvog nećete sresti u klasičnim istorijskim udžbenicima i poziva vas da ponovo razmislite o tome kako istorija može da se tumači.

Napoleon i Francuzi su iz sasvim praktičnih razloga nagovestili užase dvadesetog veka. Napoleon je izumeo apsolutnu tiraniju zasnovanu na ideji prava da više intelektualne elite nametnu demokratske standarde prostim ljudima, dok su Francuzi giljotinom sprovodili -duh revolucije-.

Pol Džonson ukratko ističe Napoleonov vojni genije na kojem su mu zavideli svi potonji generali, ali ga ipak možda usavršili Grant, Romel i Paton, dok sa druge strane ruši legendu navodeći primere Napoleonovih velikih strateških promašaja i previda.

O piscu :

Proslavljeni britanski novinar, istoričar i pisac, Pol Džonson (1928), karijeru je započeo pedesetih godina kao novinar, a potom i kao urednik, uglednog magazina New Statesman.

S početka karijere pratio ga je glas novinara koji promoviše levičarske i liberalne ideje, da bi se kasnije priklonio stavovima konzervativaca. Džonson ne samo da slovi za uglednog britanskog novinara, već i za cenjenog i plodnog autora.

Do sada je napisao preko 40 knjiga, prevasodno u oblasti popularne istorije. Njegova raskošna bibliografija sadrži i knjige o umetnosti i religiji, kao i nekoliko romana, putopisa i memoarske proze.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.