Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Istočno I Zapadno Od Raja, Slobodan Savić

Intimne pripovesti poznatih i priča o duhu vremena koje je prošlo. Biografije LjubeTadića, Ace Popovića, Emira Kusturice, Dragana Nikolića, Ljubiše Samardžića, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića ...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 110
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Biografije

Šifra Proizvoda: 6275

Poslednja cena bila je: 690 din

Karakteristike proizvoda: Istočno I Zapadno Od Raja, Slobodan Savić

Istočno I Zapadno Od Raja

Pisac : Slobodan Savić

Izdavač : Laguna-Srbija

Format: 13x20

321 strana

Opis proizvoda: Istočno I Zapadno Od Raja, Slobodan Savić

O knjizi :

Romansirane biografije LjubeTadića, Ace Popovića, Emira Kusturice, Dragana Nikolića, Ljubiše Samardžića, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića, Dragana Džajića, Đorđa Marjanovića, Dragoslava Šekularca, Cileta Marinkovića i drugih muškaraca koji su svojom samosvojnom i ne retko buntovnom, kontroverznom pojavom i delovanjem na umetničkoj i javnoj sceni podjednako izazivali oduševljenje, idolopoklonstvo, odobravanje i osporavanje.

Prvi put u jednoj knjizi, intimne i životne pripovesti o njihovim usponima i padovima, dečačkim snovima, potonjoj slavi i uspesima, životnim prekretnicama i nedoumicama, priznanjima i zajedljivim osporavanjima malograđanske čaršije, ispisane u formi kratkih priča - portreta, čiji diskurs baštini, spaja i miri iskustva britkog novinarskog pera i duhovitog proznog pisca.

Posle bestselera Zbog njih su mnogi gubili glavu, koji je vreme i događaje skicirao kroz životopise najizazovnijih, najuspešnijih i najpoznatijih žena naše zlatne epohe, Slobodan Savić i u ovoj knjizi, s karakterističnim stilom i prepoznatljivom anegdotsko-pripovedačkom domišljatošću, koji nisu lišeni izvesne ironijske distance kao ni autoironije prema poziciji takozvanog sveznajućeg pripovedača, nastavlja priču o duhu vremena i epohe koja je, s manje ili više sluha i naklonosti, ipak prepoznavala, negovala i podržavala samo prave, istinske vrednosti i kvalitete.

O piscu :

Slobodan Savić (1964), novinar, pisac, kritičar, radijski i televizijski autor.

Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Kritiku i kratku prozu objavljivao u Studentu, Vidicima, Književnoj reči, Književnim novinama, Književnom listu, književnim almanasima, na programima radija i televizije, a novinske tekstove u gotovo svim vodećim domaćim magazinima i časopisima (Intervju, NIN, Duga, Ilustrovana politika, Profil, Dama, Jefimija, Evropa).

Dugogodišnji je urednik i odgovorni urednik Redakcije za kulturu u Radio Beogradu, pokretač, autor i voditelj kultnog tok-šou programa Radio parlament ( zbog "političke nekorektnosti" emisija ukinuta 1995. godine). Uređivao književni časopis Znak, bio literarni urednik u magazinu Profil, kolumnista i urednik kulturne rubrike u dnevniku Glas javnosti.

Dobitnik nagrade časopisa Vidici i Godišnje nagrade Radio - televizije Beograd.

Priredio izbor Kratka svetska priča i objavio bestseler Zbog njih su mnogi gubili glavu. Pisac scenarija i autor više dokumentarnih tv-filmova i emisija. Urednik u Kulturno-umetničkom programu RTS-a, pokretač i autor serije Čitanje pozorišta. Član Udruženja pozorišnih kritičara Srbije ( I.T.C.A. ) i Skupštine stanara.

Rođen je u Požarevcu, odrastao u Kostolcu, više od četvrt veka živi i radi u Beogradu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.