Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Mrak crnji od noći, Majkl Koneli

Može li jedan detektiv prodreti u misli ubice, preći granicu tame a da ga ona ne proguta?

Ocena Posetilaca Broj ocena: 92
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Kriminalistički romani

Šifra Proizvoda: 6293

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Mrak crnji od noći, Majkl Koneli

Mrak crnji od noći

Autor: Majkl Koneli

Format: 13x20

Broja strana: 371

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Mrak crnji od noći, Majkl Koneli

O knjizi

Spokojan način života kojim Teri Makejleb prinudno živi na ostrvu Katalina daleko je od grozničave uzbudljivosti njegove ranije uloge profajlera u FBI-ju. Međutim, kada je nađen mrtav sitan prestupnik Edvard Gan, Makejleb biva upleten u uznemiravajući i složen slučaj koji njegov put ukršta s detektivom Harijem Bošom.

Ozloglašeni detektiv uvek se klackao na ivici tame da bi prodro u misli ubice. Je li moguće da je prešao tu graničnu crtu i prigrlio tamu?

O Autoru

Majkl Koneli

Pošto je kao student otkrio romane Rejmonda Čendlera, Majkl Koneli je odlučio da postane pisac. Po diplomiranju, zaposlio se kao novinar kriminalističke rubrike u nekoliko listova Floride, beležeći uspehe u izveštavanju o tzv. kokainskom ratu ranih osamdesetih.

Godine 1986. je zajedno sa dvojicom kolega proveo nekoliko meseci intervjuišući preživele iz jedne velike avionske nesreće. Članak o tom događaju ulazi u najuži izbor za Pulicerovu nagradu, donevši svom autoru napredak u karijeri – Koneli je dobio posao kriminalističkog reportera u prestižnom Los Anđeles tajmsu, konačno došavši u grad u kom je živeo i pisao Čendler.

Posle tri godine rada u crnoj hronici, Koneli je počeo da piše prvi roman u serijalu o detektivu Hieronimusu Hariju Bošu. Roman pod naslovom Crni odjek delimično je bio zasnovan na istinitom zločinu koji se desio 1992. u Los Anđelesu. Koneli za Crni odjek dobio je nagradu Edgar za najbolje debitantsko ostvarenje u žanru trilera. Sledila su još tri romana sa Bošom u glavnoj ulozi, da bi 1996. bio objavljen Pesnik, roman u kojoj je centralna ličnost novinski reporter. Krvavi posao Koneli objavljuje 1998. godine, triler delimično inspirisan stvarnim događajem: jedan Konelijev prijatelj imao je transplantaciju srca nakon koje je iskusio grižu savesti znajući da je neko umro kako bi on živeo. Po ovom romanu Klint Istvud je režirao istoimeni film u kom je igrao i glavnu ulogu.

Godina 1999. obeležava povratak serijalu o Hariju Bošu, romanom Let anđela, nakon čega slede Prazan mesec i Mračnije od noći, roman u kom se susreću dva Konelijeva lika – Boš i MekKaleb iz Krvavog posla. Los Anđeles tajms je ovo ostvarenje proglasio jednom od najboljih knjiga 2001. godine. I sledeći roman, Grad kostiju, dobija priznanje Njujork tajmsa.

Majkl Koneli živi sa porodicom na Floridi. Predsednik je Udruženja američkih pisaca misterija.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.