Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Ka Jugu, Dani Laferijer

Duhovita, otkačena, filozofska, oštroumna, kritički nastrojena, izazivačka – samo su neki od atributa koji krase knjigu Ka jugu.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 96

Cena sa PDV: 599 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 6314

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.60 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Ka Jugu, Dani Laferijer

Ka Jugu

Pisac : Dani Laferijer

Format: 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

200 strana

Opis proizvoda: Ka Jugu, Dani Laferijer

O knjizi :

Jug. Bleštav. Čulan. Neodoljiv. Svi likovi iz ovog romana podležu njegovim čarima. Oni maštaju o njima, prepuštaju im se. Zašto ne Haiti? I evo ih, tu su. Zatočenici materijalinih vrednosti sa Zapada opijeni vrućinom, svetlošću, bojama, telima. Vlasnici barova ili poslovne žene iz Njujorka odbacuju svoje iluzije o uspehu da bi polako zakoračili u jedan novi život, u kome ih čekaju uznemirujuća otkrića. Bela tela, crna tela...

Duhovita, otkačena, filozofska, oštroumna, kritički nastrojena, izazivačka – samo su neki od atributa koji krase knjigu Ka jugu. Dvojica siromašnih haićanskih imigranata u Kanadi zarađuju za život tako što spavaju s dobrostojećim belim gospođama; kad se u krevetu sastanu „crnački“ bes i „belački“ osećaj krivice, rezultat je, tvrdi autor, ravan nuklearnoj eksploziji. Ko god želi da sazna šta Crnci osećaju kad spavaju s belim ženama, treba da pročita ovu knjigu. Glavni likovi su inteligentni, duhoviti, iskreni i veoma kritički natrojeni prema judeo-hrišćanskom, „civilizovanom“ društvu za kojim, s druge strane, toliko čeznu.

O piscu :

Rođen u glavnom gradu Haitija, Port-o-Prensu, 17. aprila 1953. godine. Odrastao u selu Mali Goav. Radio kao novinar, što u novinama, što na radiju, da bi 1976. godine emigrirao u Kanadu.

Pošto je pribežište našao u Montrealu, bavio se raznim poslovima pre nego što će zaposliti na TV Four godišnja doba kao najavljivač vremenske prognoze.

U Kvebeku je počeo da radi na romanu prvencu. „Telom sam rođen na Haitiju, ali sam kao pisac rođen u Montrealu“, izjavio je tada.

Njegova prva knjiga, Kako voditi ljubav sa crncem a pri tom se ne umoriti, svetlost dana ugledala je 1985. godine i izazvala pravi metež u književnoj, pa i široj javnosti Kvebeka. Odnos dominantnog i potčinjenog, etnocentrizam, seksualnost, ali i drugi tabui, žestoko su „načeti“ a stranicama Laferijerovog književnog debija.

Posle ovacija koje je pobrao i gnušanja koje je morao da otrpi obnarodovavši Kako voditi ljubav sa crncem a pri tom se ne umoriti, Laferijer se sasvim posvetio pisanju. Devedesetih godina preselio se u Sjedinjene Američke Države, u Majami (Florida), gde živi sa porodicom.


* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.