Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Dionisovi Stepenici, Luka di Fulvio

Surov poput osvetnika, neumoljiv poput Boga - prvi serijski ubica dvadesetog veka je pred vama!

Ocena Posetilaca Broj ocena: 99
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Kriminalistički romani

Šifra Proizvoda: 6315

Poslednja cena bila je: 899 din

Karakteristike proizvoda: Dionisovi Stepenici, Luka di Fulvio

Dionisovi Stepenici

Pisac : Luka di Fulvio

Format: 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 488

Opis proizvoda: Dionisovi Stepenici, Luka di Fulvio

O knjizi :

Trideset prvi decembar 1899. godine. Osvit novog veka umrljan je krvlju. U ozloglašenom predgrađu Minjata – „pijavica“, naseljenom lopovima, ucenjivačima i svakolikim ljudskim izrodom ostavljenim na rubu grada, dogodio se zverski pokolj – prvi u nizu strašnih zločina. Minjata je i četvrt bogatih akcionara šećerane zatvorenih u svojim pozlaćenim vilama, neprijateljski raspoloženih prema socijalističkim idejama što se lagano šire među radnicima. Ubica je odabrao upravo supruge akcionara za žrtve na čijoj koži ostavlja neodgonetljive poruke svoje nadmoći.

Surov poput osvetnika, neumoljiv poput Boga – prvi serijski ubica dvadesetog veka.

U buretu baruta koje bi svakog časa moglo da eksplodira, mladi policijski inspektor Milton Žerminal suočava se sa silaskom u pakao. Premešten u Minjatu po kazni zbog uživanja opijuma i heroina, primoran je da rastumači „potpis“ čudovišnog ubice i njegovih jezivih rituala. Batrgajući se u tom košmaru u kom ništa nije onako kako izgleda, Žerminal sreće svakovrsne ličnosti – protivrečne i harizmatične, nakazne i zavodljive: bledunjavog prefinjenog Stigla – hemičara u šećerani, doktora Novera – onespokojavajućeg direktora Instituta za nakaze, žutičavog Širona – vlasnika cirkuske šatre postavljene na vrhu brežuljka podno grada. Sreće, naposletku, kraljicu magle – Injes predivnih sivih očiju... i užas se na trenutke ublažava ljubavnom pričom koja će ga spasti ili uništiti.

Kroz turobno, zlokobno okruženje Luka Di Fulvio nas vodi, stepenik po stepenik, na vrh stepeništa vizionarskog boga – na vrh Dionisovog stepeništa što se nadnosi nad svršetak devetnaestog i početak dvadesetog veka i čuva klicu bolesti današnjeg društva.

O piscu :

Rođen 1957. godine u Rimu, Luka di Fulvio karijeru je započeo kao urednik u prestižnim italijanskim izdavačkim kućama, da bi se sredinom devedesetih godina posvetio se pisanju knjiga.

Italijanska kritika neretko je hvalila njegov književni opus, ocenjujući ga kao autora koji jednako uspešno piše surove psihološke trilere i tople bajke za decu. Do sada je objavio četiri romana: Zelter (1996), L’impagliatore (2001), Dover beach (2002) i Dionisovi stepenici (La scala di Dioniso, 2006).

Knjige Luke di Fulvia privukle su pažnju i filmskih reditelja – Eros Puljeli snimio je film Occhi di Cristallo po njegovom romanu L’impagliatore. Scenario za ovaj film, koji je prikazan na šezdeset prvom Venecijanskom filmskom festivalu, napisao je Luka di Fulvio. U toku je i snimanje filma po knjizi Dover Beach u produkciji Colorado filma, a ista producentska kuća otkupila je filmska prava i za Dionisove stepenike, pre nego što je Di Fulvio dovršio pisanje knjige. Režija je poverena Gabrijeleu Salvatoresu.


Zahvaljujući majstorski izvajanim likovim, napetoj radnji i neuobičajenoj obradi antičkog mita Dionisovi stepenici postali su prošlogodišnji bestseler u Italiji.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.