Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Mreža vremena, Majkl Krajton

Pisac čiji su gotovo svi romani filmovani (Park iz doba Jure,Sfera) sada pred vama sa svojim najnovijim hitom!

Ocena Posetilaca Broj ocena: 98
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Trileri - avantura, akcija, psiho...

Šifra Proizvoda: 6322

Poslednja cena bila je: 860 din

Karakteristike proizvoda: Mreža vremena, Majkl Krajton

Mreža vremena

Autor: Majkl Krajton

Format: 13x20

Broja strana: 464

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Mreža vremena, Majkl Krajton

O knjizi

JEDAN OD NAJVEĆIH BESTSELERA 2002. GODINE!

Kada zakoračite u vremeplov, probacite se kroz crvotočinu u kvantnoj peni i izađete u srednjevekovnoj Francuskoj negde oko 1357. godine, počnite da se brinete. Jer ako se ne vratite za tačno 37 sati propustićete kvantni autobus za XXI vek i ostaćete zaglavljeni u građanskom ratu, u tesnacu između veštih opata, ludih vlastelina i seoskih bandita koji svi žele da vam dođu glave. Ništa manje se ne treba čuvati ni katapulta koji prebacuju svoje smrtonosne terete preko zidina zamka. O drugim pošastima koje ovo doba nosi sa sobom bolje je i ne razmišljati.

Upravo je ovo nevolja u kojoj su se našli junaci Mreže vremena, novog trilera Majkla Krajtona. Oni su mladi istoričari koje je angažovao prebogati milijarder koji namerava da otvori zabavni park u kojem će se naći autentični predmeti iz davno prošlog vremena koji će biti dopremljeni zahvaljujući poslednjim dostignućima nauke i tehnologije. Međutim, kada mu stigne poziv za pomoć vodećeg istoričara projekta iz 1357. godine, on ne otkriva svojim mladim saradnicima rizike sa kojima će morati da se suoče u svojoj spasilačkoj misiji...

Kritike

Majkl Krajton je i ovim romanom pokazao da mu nema premca kada je u pitanju građenje napetosti i gotovo neizdržljiv ritam koji kulminira na kraju knjige.

New York Times

O Autoru

Majkl Krajton

Iako je završio studije medicine kao briljantan i nagrađivan student, Majkl Krajton se nikad nije bavio lekarskom praksom. Još kao tinejdžer zainteresovao se za kriminalističke i horor priče, koje je počeo i da piše u svojim dvadesetim, da bi 1968. bio i nagrađen jednom od najznačajnijih žanrovskih nagrada, Edgar Alan Po, koju dodeljuje udruženje američkih pisaca misterija. Istu nagradu osvojio je još jednom, 1980. godine.

Majkl Krajton je autor velikog broja priča, romana i filmskih scenarija (pomenimo samo Park iz doba Jure i Kongo), a tokom sedamdesetih režirao je nekoliko kultnih filmova: Zapadni svet (1973), Koma (1976), Velika pljačka voza (1978).

Njegov roman Izlazeće sunce je 1991. izazvao velike kontroverze zbog tona koji je tumačen kao anti-japanski. Kasnija filmska verzija donekle je ublažila originalnu Krajtonovu priču.

Od 1994. Majkl Krajton radi kako televizijski producent serije Urgentni centar.

Odlomak iz knjige

Nauka na kraju veka

Pre stotinu godina, kad se devetnaesti vek primicao kraju, naučnici širom sveta zadovoljno su smatrali da su stigli do precizne slike fizičkog sveta. Po rečima fizičara Alistera Rea, na završetku devetnaestog veka činilo se da su svi osnovni fundamentalni principi koji upravljaju ponašanjem fizičkog univerzuma već poznati. Zaista, mnogi naučnici govorili su da je izučavanje fizike skoro okončano: ne predstoje više nikakva velika otkrića, samo detalji i poslednji retuši.
Ali krajem završne decenije, na svetlost dana izronilo je nekoliko čudnih stvari. Rendgen je otkrio zrake koji prolaze kroz meka tkiva; budući da nisu bili objašnjeni, nazvao ih je X-zraci. Dva meseca kasnije, Anri Bekerel slučajno je ustanovio da komad rude uranijuma emituje nešto što osvetljava fotografske ploče. A elektron, nosilac elektriciteta, otkriven je 1897.
Ipak, fizičari u celini ostali su mirni, očekujući da će te neobičnosti, s vremenom, biti objašnjene postojećom teorijom. Niko nije predvideo da će u roku od pet godina njihov samouveren pogled na svet biti šokantno satrt, što je dovelo do potpuno nove koncepcije univerzuma i potpuno novih tehnologija, koje će svakodnevni život u dvadesetom veku preobraziti na nezamislive načine.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.