Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Krađa Atine, Karen Eseks

Ispunjena romansama i intrigama, pohlepom i slavom, Krađa Atine predstavlja očaravajuću istorijsku priču i prozor u intimni život dve najuticajnije i najintrigantnije žene u istoriji.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6376

Poslednja cena bila je: 899 din

Karakteristike proizvoda: Krađa Atine, Karen Eseks

Krađa Atine

Pisac : Karen Eseks

Format: 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 304

Naslov originala : Stealing Athena, Karen Essex

Opis proizvoda: Krađa Atine, Karen Eseks

*** O knjizi ***

ASPAZIJA
Izgledalo je kao šteta da moje ime umre zajedno sa mnom, budući da ono nije povezano s velelepnim spomenicima kao ime čoveka koji ih je podigao. Zalazeće sunce bacalo je crvenkasti sjaj na beli mermer Partenona, razbijajući utisak olimpijskog spokoja. Spomenici će nadživeti nas, našeg sina i sve one koji sada stoje u njihovoj senci. Partenon je pripadao večnosti, poput duša ratnika koji su poginuli kako bi spasli ono što on predstavlja.

MERI
Meri je prošla Britanskim muzejom do sale u kojoj su bili izloženi mermerni kipovi. Kipovi su bili raštrkani naokolo dok su dve kompozicije s friza bile labavo spojene. Prišla je kipu ležećeg Dionisa i dodirnula hladan sivi mermer.
„Čudno kako i gde smo završili“, rekla je naglas.

Autorka bestselera Leonardovi labudovi putuje kroz vekove kako bi ušla u srce dve izuzetne žene i otkrila strasti, ambicije i sporna pitanja vezana za Elginove mermerne kipove.

Elginovi mermerni kipovi izloženi su u Britanskom muzeju gotovo dve stotine godina i podjednako dugo su predmet žestokih nesuglasica. U knjizi Krađa Atine, Karen Eseks opisuje neverovatan put mermernih kipova kroz uzbudljive priče Meri Nizbet, supruge grofa od Elgina, engleskog poslanika u Konstantinopolju, i Periklove ljubavnice Aspazije, žene najmoćnijeg čoveka u Atini, tokom zlatnog doba tog grada.
Rat s Napoleonom je na vrhuncu, a dvadesetjednogodišnja nedavno udata grofica Elgin, škotska bogata naslednica i čuvena lepotica, očarava moćnike Otomanskog carstva, koristeći svoj šarm kako bi dobila odobrenje za smele namere svog muža da opustoši Partenon i odnese veličanstvene kipove u Englesku. Dva milenijuma ranije, Aspazija, mislilac i hetera, ozloglašena osoba u Atini, s podjednakom odlučnošću je koristila svoju oštroumnost, čari i uticaj dok je stajala pored Perikla usred žestokog protivljenja njegovoj želji da podigne najčuvenije spomenike koje je svet do tada video.
Ispunjena romansama i intrigama, pohlepom i slavom, Krađa Atine predstavlja očaravajuću istorijsku priču i prozor u intimni život dve najuticajnije i najintrigantnije žene u istoriji.

*** O piscu ***

Pisac, scenarista i nagrađivani novinar Karen Eseks autor je dva romana o životu egipatske kraljice Kleopatre, Kleopatra i Faraon. Zahvaljujući studioznom pristupu i istraživanjima koje je sprovela, Eseks je uspela u vernom prikazivanju uspona voljene staroegipatske vladarke, od njenih ranih dana do pozicije jedne od najznačajnijih ličnosti svog vremena. Oba romana su adaptirana za filmske scenarije.

Karen Eseks je rođena u Nju Orleansu, da bi posle diplomiranja proputovala Sjedinjene Države, radeći na različitim poslovima u filmskoj industriji. Dobija mesto potpredsednika jedne filmske kompanije, i nakon nekoliko producentskih poduhvata vraća se svojoj prvoj ljubavi – pisanju.

Njeni eseji i prikazi objavljivani su u Plejboju, Vogu i mnogim drugim magazinima, dok su joj kratke priče objavljivane u nekoliko literarnih časopisa. Godine 1991. dobija najviše novinarsko priznanje - Los Angeles Press Club for Entertainment Journalism Award.

Koautor je biografije Beti Pejdž, najpoznatijeg američkog foto-modela pedesetih. Danas je predavač na vrlo popularnim literarnim radionicama na temu "Zašto žene ne pišu".

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.