Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Kraljičina Luda, Filipa Gregori

Dok su jeretici goreli na lomačama a zavere tinjale, najopasniji je ipak bio plamen žudnje …

Ocena Posetilaca Broj ocena: 93
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6402

Poslednja cena bila je: 890 din

Karakteristike proizvoda: Kraljičina Luda, Filipa Gregori

Kraljičina Luda

Pisac : Filipa Gregori

Dimenzije : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 464

Naslov originala : The Queen’s Fool, Philippa Gregory

Opis proizvoda: Kraljičina Luda, Filipa Gregori

***O Knjizi***

Stigavši na nestalni tjudorski dvor, Hana se upliće u spletke zgodnog izdajnika Roberta Dadlija i kao sveta luda odlazi da uhodi princezu Meri. Zatiče ženu gonjenu kobnom željom da svoj narod vrati istinskoj veri – dok sestra Elizabeta vreba svaku njenu grešku.

Zatečena surovim suparništvom između kćerki Henrija VIII, rastrzana između ljubavi prema Dadliju i dužnosti prema porodici, ushićena sopstvenim neobičnim darom, ali i u strahu od nepoznatog, Hana sama mora da nađe put kroz burna vremena – u kojima pogrešna vera znači smrtnu kaznu, nauka i magija su jedno, a prava ljubav može da vas uništi...

***Kritike***

S brojnim raskošno oslikanim likovima na pozadini punoj preciznih istorijskih detalja, ova priča obuhvata vladavinu tri ozloglašena engleska monarha: Edvarda, Krvave Meri i Elizabete I. Gospođa Gregori već godinama oživljava istoriju, a ovaj roman nastavlja tradiciju izvanrednih dometa i poklanjanja pažnje svakij pojedinosti. Izuzetna knjiga.
Heder Hit

Ljubitelje istorijskih romana oduševiće ovaj sočni prikaz engleske monarhije iz sredine šesnaestog veka.
Herijet Klausner

Od Tolstojevog Rata i mira pisci istorijskih romanas različitim uspehom uvodili su izmišljene likove u priče o stvarnim ličnostima; autorske tvorevine često blede u poređenju s istorijskim ličnostima. To ovde nipošto nije slučaj, jer Filipa Gregori svim svojim likovima udahnjuje uverljiv i sadržajan život.
Beri Foršo

***O Piscu***

Rođena je u Keniji 1954. U drugoj godini se sa porodicom preselila u Englesku u Bristol.

Diplomirala je engleski jezik i istoriju na univerzitetu u Saseksu. Radila je kao novinar na BBC-u. Njeno akademsko poznavanje istorije poslužilo joj je kao sjajna osnova za istorijske romane iz perioda Tjudora i XVIII veka. Druga Bolenova kći objavljena je 2002. i adaptirana je za BBC-jev revolucinoarni novi pristup filmovanja istorijskih romana. Iste godine dobila je Parkerer romantic novel award za svoj roman Druga Bolenova kći. Prava za film je kupio Miramax. Knjiga je postala bestseler u Australiji i Novom Zelandu.

Živi sa porodicom na maloj farmi u severnoj Engleskoj. Pored pisanja intenzivno se bavi humanitarnim radom, ali i pisanjem kritika, prikaza i priča za više novina i magazina u Velikoj Britaniji. U slobodno vreme se bavi baštovanstvom, skijanjem, mnogo šeta i čita. Godinama unazad bila je član žirija za uglednu Vitbredovu književnu nagradu. Filipa Gregori uživa veliku popularnost i poštovanje među istoričarima, poznavaocima i ljubiteljima gotike XVIII veka.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.