Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

U Društvu Kurtizane, Sara Dunant

Bežeći iz poharanog Rima 1527, stomaka punog dragulja koje je progutala, kurtizana Fjameta stiže u bogatu i iskvarenu Veneciju.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 89
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6414

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: U Društvu Kurtizane, Sara Dunant

U Društvu Kurtizane

Pisac : Sara Dunant

Dimenzije : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 393

Naslov originala : In the Com­pany of the Courtesan, Sarah Du­nant

Opis proizvoda: U Društvu Kurtizane, Sara Dunant

***O Knjizi***

Moja gospa Fjameta Bjankini čupala je obrve i grickala usne ne bi li se zarumenele kada se dogodilo nezamislivo. Vojska cara Svetog rimskog carstva napravila je rupu u zidu božjeg večnog grada kroz koju je navalila bujica poluizgladnelih, polusumanutih vojnika koji su na umu imali samo pljačku i uništavanje.

Dok papski grad kog su opustošili opsadnici i protestantski jeretici bukti, dvoje prepredenjaka, Fjameta Bjankini, čuvena gradska kurtizana i njen pratilac, kepec Bučino Teodoldi, planiraju budućnost na zgarištu voljenog grada.

Njihov zlatni krčag je blistava Venecija u kojoj nepobedivi partneri, kreću u pohod na bogatstvo. Bučino oštrog uma, hitrog oka i otrovnog jezika i Fjameta, božanske lepote i đavolskog karaktera, odmalena naučena da zavede, zabavi i zadovolji muškarca koji to može da plati. Venecija je, međutim, puna iskušenja: od Turčina u potrazi za novim mladim ljubavnicama za svog sultana, do ustreptale strasti mladog Fjametinog ljubavnika koji želi mnogo više od burnih noći.

Najveći izazov zlatne Venecije je tajanstvena slepa devojka koja će razorno uticati na njihove živote.

Ponegde duhovita, a ponegde tužna, ovo je priča o čežnji, prevarama, grehovima i odanosti, o svemu što muškarci i žena izazivaju jedno u drugom, često s nesagledivim posledicama.

***O Piscu***

Sara Dunant, britanska književnica, kritičarka i autorka televizijskih emisija, rođena je 1950. godine.

Nakon studija istorije na univerzitetu Kembridž, radila je kao glumica, televizijski producent i radijski voditelj. Kritike objavljuje u novinama The Times i The Observer.

Napisala je dvanaest romana i dobitnica je nagrade Crime Writers Association Macallan Silver Dagger for Fiction (1993). Romanima Rođenje Venere i U društvu kurtizane osvojila je simpatije čitalaca širom sveta.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.