Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Nevidljivi Grad, Emili Rosales

Roman o ličnoj pustolovini i istorijskoj intrigi u čijoj osnovi se nalazi nedovršena ljubavna priča.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6427

Poslednja cena bila je: 640 din

Karakteristike proizvoda: Nevidljivi Grad, Emili Rosales

Nevidljivi Grad

Pisac : Emili Rosales

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 253

Naslov originala : La Ciudad Invisible, Emili Rosales

Opis proizvoda: Nevidljivi Grad, Emili Rosales

*** O Knjizi :

Vlasnik umetničke galerije od nepoznatog pošiljaoca dobija zapise iz XVIII veka, koji otkrivaju uzbudljivu priču o planovima kralja Karlosa III da u delti Ebra podigne veliki grad po ugledu na Sankt Peterburg. Ova pripovest u sadašnjosti se prepliće sa potragom za izgubljenom slikom poslednjeg velikog majstora italijanskog slikarstva, Đovanija Batiste Tijepola, i sa željom glavnog junaka da izravna račune sa sopstvenom prošlošću.

Nevidljivi grad je roman o ličnoj pustolovini i istorijskoj intrigi u čijoj osnovi se nalazi nedovršena ljubavna priča. Od veoma burne sadašnjice do XVIII veka; od Sankt Peterburga, Napulja i prosvetiteljskog dvora Karlosa III u Madridu do današnje delte Ebra, čitalac bez predaha putuje kroz različita poprišta zbivanja u kojima se susreću tri zagonetke.

Emili Rosales jednu gotovo nepoznatu epizodu koja je mogla da promeni tok istorije pretvara u neodoljivo privlačan roman, čija se slava već prenosi „od usta do usta” i koji je objavljen u većini evropskih zemalja.

*** O Piscu :

Emili Rosales (Sant Karles de la Rapita, 1968) predstavio se književnoj javnosti knjigama pesama Gradovi i more (Ciutats i mar, 1989) i Dani i ti (Els diesi tu, 1991).

Objavio je romane Kuća na obali ( La casa de la platja, 1995), Gospodari Zemlje (Els amos del mon, 1997) i Dok Barselona spava (Mentre Barcelona dorm, 1999), zahvaljujući kojima ga je kritika ocenila kao jednog od najzanimljivijih predstavnika nove generacije romanopisaca.

Roman Nevidljivi grad (nagrada Sant Jordi, 2005), čije je katalonsko izdanje doživelo veliki uspeh kod publike, doneo mu je međunarodno priznanje i trenutno se prevodi na šest jezika. Rosales je bio stalni saradnik u dnevnim novinama Avui i La Vanguardia, a trenutno je urednik izdavačke kuće Planeta.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.