Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Tragom Ponoći, Ričard Zimler

Istinsko remek-delo koje će vas provesti od živopisnih tržnica u Portu do učmalih plantaža američkog juga, od judaizma do mistične Afrike.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 91
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6435

Poslednja cena bila je: 890 din

Karakteristike proizvoda: Tragom Ponoći, Ričard Zimler

Tragom Ponoći

Pisac : Ričard Zimler

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 532

Naslov originala : Hunting Midnight, Richard Zimler

Opis proizvoda: Tragom Ponoći, Ričard Zimler

*** O Knjizi :

U praskozorje devetnaestog veka u Portugalu Džon Zarko Stjuart je nestašno radoznalo dete, koje nesvesno nasleđuje tri stotine godina skrivanu veru – Jevreji se na Pirinejskom poluostrvu kriju još od doba Inkvizicije. Džonovu dečju nevinost naglo prekida gubitak i gorko saznanje. Tek će pomoću čudnog neznanca, koga u Porto s puta preko mora dovodi njegov otac, ponovo postati bezbedan. Ponoć, afrički iscelitelj i oslobođeni rob, postaće Džonov najbolji prijatelj i odrediti tok njegove sudbine.

Posle ulaska Napoleonove vojske u Portugal, stravičnog gubitka, gorkih istina o onima kojima je najviše verovao i posle otkrića neizrecive izdaje, Džon će se otisnuti za Ameriku, u potrazi za nadom u zemlji okovanoj lancima neoprostivog greha.


Ogromnom moći zapažanja i oštrim okom koje primećuje bogate istorijske detalje i slike – od živopisnih tržnica u Portu do učmalih plantaža američkog juga, od judaizma do mistične Afrike – Ričard Zimler je stvorio istinsko remek-delo.

*** Kritike :

„Čik neka neko odloži ovu knjigu. To je velika i smela priča o ljubavi koja će vas povesti na putovanje puno tuge i svetlosti.“
Nikolas Šekspir, pisac knjiga Brus Četvin i Plesač na spratu

„Istorijski tačan, čudesan roman sa strukturom kriminalističke priče, ritmom trilera i očaravajućom temom.“
Elle

„Pouzdana rekonstrukcija ugrožene kulture u divljem vremenu i mestu...“
Kirkus Reviews

*** O Piscu :

Ričard Zimler je rođen 1956. u Njujorku. Pošto je diplomirao na studijama uporedne religije i žurnalistike, osam godina je radio kao novinar, uglavnom u oblasti San Franciska. Godine 1990. se seli u portugalski grad Porto, gde danas radi kao predavač na tamošnjem univerzitetu.

U poslednjih nekoliko godina objavio je više od dvadeset kratkih priča i tri romana: Nesveti duhovi, Anđeoska tama i Poslednji lisabonski kabalista. Romani su se pojavljivali na listama bestselera u deset različitih država i autoru doneli brojne nagrade, među kojima i Nagradu za nacionalni doprinos umetnosti.

Zimler takođe piše i za Los Angeles Times i nekoliko književnih magazina. Njegov novi roman Lov na ponoć tematski je povezan sa prethodnim, Poslednjim lisabonskim kabalistom.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.