Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Igračica Goa, Šan Sa

Netipična ljubavna priča iz pera proslavljene Šan Sa, autorke romana Carica.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 93
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6444

Poslednja cena bila je: 530 din

Karakteristike proizvoda: Igračica Goa, Šan Sa

Igračica Goa

Pisac : Šan Sa

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 314

Naslov originala : La joueuse de go, Shan Sa

Opis proizvoda: Igračica Goa, Šan Sa

*** O Knjizi :

Od 1931. godine Mandžurijom, koju je okupirala japanska armija, vlada poslednji kineski car, zapravo lišen svih ovlašćenja. Dok plemstvo kroz zaludnu zabavu pokušava da zaboravi na strahote rata, jedna šesnaestogodišnja gimnazijalka igra go. Na Trgu hiljadu vetrova, njene ruke nepogrešivo barataju pešacima. Melanholična ali puna žara, ona sanja o nekoj drugačijoj sudbini. Na tabli nadigrava svakog takmaca.

Igračica, međutim, ne zna svog novog suparnika: jednog japanskog oficira, tvrdog poput čelika, tek nešto malo starijeg od nje same, potpuno posvećenog imperijalističkoj utopiji. Njih dvoje će se sučeliti i zavoleti, ni na koji način ne pokazujući to jedno drugom, i voleće se do samoga kraja, dok Kina podrhtava pod naletima osvajača koji ubija, pljačka, muči.

Pada sneg. Zastave jednog mandžurskog plemena lepršaju na vetru. Šan Sa prepušta svojim likovima, tako potresno izvajanim, da vode rat kao da je reč o partiji goa. „Čemu ovo bezumno nasilje? Kako to moj narod, brojčano stoput nadmoćniji, dopušta da ga kolju?“, pita autorka. Kako je moguće voleti svoga krvnika?

*** O Piscu :

Šan Sa je rođena 1972. u Pekingu. U Pariz je došla 1990. i počela da piše na francuskom. Godine 1997. objavljeno je njeno delo Kapija nebeskog mira, koje joj je obezbedilo Gonkurovu stipendiju za prvi roman. Dve godine kasnije, za Četiri života vrbe dobila je nagradu Kazes, a 2001. je njen roman Igračica goa postigao veliki uspeh kod čitalaca i kritike.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.