Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Mojsije, Hauard Fast

Uzbudljiva istorijska freska o ranim godinama čoveka koji će svoj narod izvesti iz ropstva u slobodu.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 86
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6448

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Mojsije, Hauard Fast

Mojsije

Pisac : Hauard Fast

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 368

Naslov originala : Mo­ses, Howard Fast

Opis proizvoda: Mojsije, Hauard Fast

*** O Knjizi :

Hauard Fast, autor čuvenog Spartaka, i u ovom romanu koristi svoj nesumnjivi pripovedački dar da naslika portret jednog od najslavnijih likova Biblije.

U kraljevskoj kući Ramzesa II, okružen intrigama političkih grupa, dečak Mojsije postaje mladić i oseća – ali ne razume potpuno – jedinstveni paradoks svog položaja. Uvek po strani od dvorske klike, Mojsije otkriva svu izopačenost kraljevske porodice, a sudar s neograničenom moći vladara samo jača njegovu unutrašnju snagu.

Fast nas vodi do bele kuće iznad prvog katarakta, gde Mojsije doživljava prvu ljubav, prati surovi pohod egipatske vojske protiv crnaca u Kušu i pokazuje prave uzroke pobune mladića protiv egipatskog sveštenstva. Pošto je odbacio kraljevska znamenja, Mojsije se okreće sopstvenom porobljenom narodu i za sva vremena postaje duhovni uzor svetu.

Uzbudljiva istorijska freska o ranim godinama čoveka koji će svoj narod izvesti iz ropstva u slobodu.

*** O Piscu :

Hauard Fast, sin fabričkog radnika, rođen je u Njujorku 11. novembra 1914. godine. Napustio je srednju školu i u osamnaestoj godini objavio svoj prvi roman Dva sela.

Kao član Komunističke partije, dolazi na crnu listu, pa osniva svoju izdavačku kompaniju gde izdaje svoja dela, među kojima i Spartak, roman o pobuni robova.

Objavio je više od četrdeset knjiga pod svojim imenom i dvadesetak pod pseudonimom I. K. Kaningam. Fast je napisao i biografiju Josipa Broza Tita.

Umro je u Old Griniču, u Konektikatu, 12.marta 2003.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.