Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Sudnji Dan, Klajv Kasler

Nove avanture Dirka Pita.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Trileri - avantura, akcija, psiho...

Šifra Proizvoda: 6460

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Sudnji Dan, Klajv Kasler

Sudnji Dan

Autor: Klajv Kasler

Format: 13x20

Broja strana: 396

Opis proizvoda: Sudnji Dan, Klajv Kasler

O knjizi

Godine 1954. Viksen 03 pada. Nestaje avion koji je leteo na Tihi okean noseći trideset šest bombi „sudnjeg dana“ s neverovatno moćnim mikroorganizmom koji izaziva brzu smrt. Avion s biološkim oružjem srušio se u ledom pokriveno jezero u Koloradu.

Godine 1988. Dirk Pit otkriva ostatke letelice, ali dva smrtonosna rezervoara nedostaju. Nalaze se u rukama grupe terorista čija je ubilačka misija da bojnim brodom doplove sto trideset kilometara uz reku Potomak i unište Vašington.

Samo Dirk može da ih zaustavi...

O Autoru

Klajv Kasler

Klajv Kasler je osoba koji ima 19 uzastopnih bestselera na listama Njujork tajmsa, čije knjige su prodate u preko 125 miliona primeraka, koji je pronašao veliki broj nestalih brodova i podmornica, koji ima doktorat Njujorškog državnog univerziteta i koji je kolekcionar starih automobila sa 85 modela u kolekciji, ali pre svega međunarodno priznati velemajstor akciono-avanturističkog žanra, objavljivan na više od 40 jezika u preko 100 zemalja.

Iza svih ovih zavidnih brojki stoji trideset godina duga karijera, otpočeta serijalom avantura u kojima je glavnu ulogu imao Kaslerov prvi junak Dirk Pit, čije će doživljaje čitaoci širom sveta imati prilike da prate u narednih 14 romana.

Pored literarnih dostignuća, Kasler je međunarodno priznat autoritet za pitanje potonulih i nestalih brodova i osnivač Nacionalne podvodne i morske agencije, organizacije posvećene zaštiti i očuvanju morskih površina. Kasler i njegova ekipa podvodnih stručnjaka otkrili su preko 60 potopljenih brodova, uključujući i prvu potopljenu podmornicu u II svetskom ratu. Ogranci agencije razvijeni su i u Australiji i Južnoj Africi.

Godine 1996. Kasler je napisao studiju o podvodnom istraživanju pod naslovom Morski lovci, koja je u naučnim krugovima doživela značajna priznanja, među kojima i prestižnu Lowell Thomas nagradu za podvodna istraživanja. I to nije sve. Pre nego što će se proslaviti avanturama Dirka Pita, Kasler je radio kao autor radio i TV reklama, koje su osvojile veliki broj nagrada, uključujući i najznačajniju nagradu u oblasti reklamne produkcije – nagradu na Kanskom filmskom festivalu.

Kasler trenutno razvija nekoliko filmskih scenarija po svojim romanima, piše i producira devetnaestodelni dokumentarni serijal nastao na osnovu Morskih lovaca i još uvek sakuplja stare automobile. Živi u planinama Kolorada.

Odlomak iz knjige

Boing C-97 stratokruzer bio je nalik na grobnicu. Možda je tu sliku uzrokovala hladna zimska noć, a možda je nastala zbog snega koji je stvarao ledeni ogrtač na krilima i trupu. Treperava svetla s vetrobrana pilotske kabine i senke posade mehaničara koje su brzo promicale samo su pojačavale hladnoću prizora.

Major Rejmond Vilander iz Vojnog vazduhoplovstva Sjedinjenih Država nije mario za to što vidi. U tišini je posmatrao kako se kamion s gorivom udaljava i nestaje u olujnoj tami. Rampa za utovar bila je spuštena sa zadnjeg dela velikog, kitolikog stomaka letelice, a onda su se teretna vrata polako zatvorila presecajući trak svetlosti koji je padao na teški viljuškar. On malo skrenu pogled i zagleda se prema dvostrukom redu belih svetiljki koji je ograničavao pistu aerodroma Bakli dugu tri i po kilometra, koja se protezala ravnicom Kolorada. Njihovo sablasno svetlucanje gubilo se u noći i postepeno bledelo iza zavese snega koji je padao.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.