Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Portreti Iz Srbije, Osne Sejerštad

Prateći sudbine nekih nama vrlo dobro poznatih ljudi, ali i onih sa margine, Osne nam otkriva nepoznate i zanimljive činjenice o jednom ne tako davno prošlom vremenu.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Pripovetke

Šifra Proizvoda: 6462

Poslednja cena bila je: 699 din

Karakteristike proizvoda: Portreti Iz Srbije, Osne Sejerštad

Portreti Iz Srbije

Pisac : Osne Sejerštad

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 305

Naslov originala : Med ryggen mot verden – fremdeles Portretter fra Serbia, Asne Seierstad

Opis proizvoda: Portreti Iz Srbije, Osne Sejerštad

*** O Knjizi :

Srbija pod bombama, Srbija u borbi za demokratiju, Srbija u tranziciji. Srbija prikazana očima poznatih, javnih ličnosti, prosečnih građana i seljaka, kao i onih koji žive na ivici siromaštva ili u izgnanstvu. Uzbudljive priče ljudi koji su prijateljici iz Norveške otvorili vrata svojih intimnih života, otkrili dobro čuvane tajne. Bojana Lekić, Ljubiša Ristić, Zoran Živković, Rambo Amadeus, ali i deda Bora, Mišel, Katarina, otac Sveta, Verica, Mira, Branko, Snežana, porodica Zarić, Ana Rodić i još poneko. Upoznajte ih lično u ovoj knjizi koja oduzima dah. Videćete, mnogo toga niste znali!

*** O Piscu :

Osne Sejerštad je rođena u Oslu 10. februara 1970. godine, a odrasla u Lilehameru. Na Univerzitetu u Oslu je diplomirala ruski, španski i istoriju filozofije. Od 1993. do 1996. izveštava za Arbeiderbladet iz Rusije, a 1997. iz Kine. Od 1998. do 2000. radi za norvešku državnu radio-televiziju NRK (Norsk Rikskringasting) i izveštava sa Kosova.

Kao novinar, naročito se istakla reportažama iz Avganistana i Irakanakon terorističkih napada na Njujork, 11. septembra 2001. godine.

Godine 1999. je dobila nagradu Gullruten („Zlatni ram“) za najbolju televizijsku reportažu koju je uradila na Kosovu, 2001. počasnu nagradu koju dodeljuje Fritt Ord („Slobodna reč“), 2002. Årets Frilanser („Honorarac godine“) od Norveškog udruženja novinara kao i nagradu Bokhandlerprisen Norveškog udruženja knjižara, a 2003. nagradu PeerGynt i Den storejournalistprisen (najznačajnija nagrada koja se dodeljuje novinarima u Norveškoj).

Prvu knjigu je napisala 2000. godine pod nazivom „Leđima prema svetu. Portreti iz Srbije“. Godine 2002. je usledio svetski bestseler „Knjižar iz Kabula. Porodična drama“ čija ser adnja odvija u Avganistanu a 2003. je objavila „101 dan. Putopis“. Knjige su joj prevedene na 38 jezika. Trenutno živi i radi u Oslu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.