Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Leonardovi Labudovi, Karen Eseks

Divan roman o suparništvu, ljubavi i izdaji koji vodi čitaoce u srce renesansne Italije.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 88
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6466

Poslednja cena bila je: 600 din

Karakteristike proizvoda: Leonardovi Labudovi, Karen Eseks

Leonardovi Labudovi

Pisac : Karen Eseks

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 336

Naslov originala : Leonardo’s Swans, Karen Essex

Opis proizvoda: Leonardovi Labudovi, Karen Eseks

*** O Knjizi :

Izabela d’Este, kćerka vojvode od Ferare, rođena u raskoši, u doba političkih i umetničkih prevrata renesansne Italije, ljubitelj je i kolekcionar umetničkih dela. Svestrana, učena i ambiciozna, nikada nije zavidela svojoj manje privlačnoj sestri, živoj ali naivnoj Beatriči, sve dok, igrom sudbine, Beatriče ne postane verenica budućeg vojvode od Milana. Mada je on dvostruko stariji od nje, otvoreno živi s ljubavnicom i navodno pokušava da nezakonito ukloni sadašnjeg vojvodu, Ludoviko Sforca može da se meri sa Izabelom po intelektu i ljubavi prema lepom. Samo će joj on omogućiti da ostvari svoju sudbinu, da vlada jednom od najmoćnijih i najprosvećenijih zemalja i bude ovekovečena na slikama genija Leonarda da Vinčija.

Izabela se udaje za markiza od Mantove, čoveka koga je volela od detinjstva. U Beatričinom životu posle braka s Ludovikom kao od šale se nižu samo uspesi. Dve sestre se nadmeću za prvenstvo na sjajnim evropskim dvorovima, i Izabela se kune da neće imati mira dok ne povrati svoju istinsku sudbinu, te glumi zavodnicu pred čulnim Ludovikom i muzu velikom Leonardu. Međutim, kada Ludovikov ambiciozni plan za prevlast u Evropi počinje da se ruši, besmrtnost ostvarena kroz umetnost postaje luksuz i dve sestre moraju da se odluče između odanosti porodici i opstanka u jednom mutnom dobu.

Leonardovi labudovi izuzetno verno dočaravaju život velikog umetnika na blistavom milanskom dvoru i prizivaju uzbudljive trenutke nastanka Tajne večere i Mona Lize. Prikazuju genija koji živi pre svog vremena, ali retko uspeva da izbegne zahtevima svojih plemenitih zaštitnika i izrazi sopstvenu umetničku viziju.

Divan roman o suparništvu, ljubavi i izdaji, koji vodi čitaoce u srce renesansne Italije, Leonardovi labudovi su ujedno i priča o stvaralaštvu, geniju i nadahnuću. Oslikana majstorskom četkicom po platnu istorije, ova knjiga je tanani, složeni, višestruki portret njenih uzvišenih, srećnih i nesrećnih junaka.

*** O Piscu :

Pisac, scenarista i nagrađivani novinar Karen Eseks autor je dva romana o životu egipatske kraljice Kleopatre, Kleopatra i Faraon. Zahvaljujući studioznom pristupu i istraživanjima koje je sprovela, Eseks je uspela u vernom prikazivanju uspona voljene staroegipatske vladarke, od njenih ranih dana do pozicije jedne od najznačajnijih ličnosti svog vremena. Oba romana su adaptirana za filmske scenarije.

Karen Eseks je rođena u Nju Orleansu, da bi posle diplomiranja proputovala Sjedinjene Države, radeći na različitim poslovima u filmskoj industriji. Dobija mesto potpredsednika jedne filmske kompanije, i nakon nekoliko producentskih poduhvata vraća se svojoj prvoj ljubavi – pisanju.

Njeni eseji i prikazi objavljivani su u Plejboju, Vogu i mnogim drugim magazinima, dok su joj kratke priče objavljivane u nekoliko literarnih časopisa. Godine 1991. dobija najviše novinarsko priznanje - Los Angeles Press Club for Entertainment Journalism Award.

Koautor je biografije Beti Pejdž, najpoznatijeg američkog foto-modela pedesetih. Danas je predavač na vrlo popularnim literarnim radionicama na temu "Zašto žene ne pišu".

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.