Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Prestup, Barbara Juing

Izuzetan roman koji se suprotstavlja tradicionalnom istorijskom žanru, kroz priču o položaju žena Viktorijanskog doba, tabuima seksualnog zlostavljanja i nesigurnosti ranog kolonijalnog života.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 94
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6470

Poslednja cena bila je: 899 din

Karakteristike proizvoda: Prestup, Barbara Juing

Prestup

Pisac : Barbara Juing

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 419

Opis proizvoda: Prestup, Barbara Juing

*** O Knjizi :

London, 1849. prestonica živi u strahu. Vlada kolera, a niko ne zna šta joj je uzrok niti koliko dugo će epidemija trajati. Ser Čarls Kuper, istaknuti poslanik i poslovni čovek, smatra da je London previše opasan za njegovu mlađu kćer, neobično lepu ali nespokojnu Harijet, pa je šalje na selo - bez njene voljene sestre Meri.

Rašolm je svetovima udaljen od Londona, pun neobičnih veza: tu je rođak Edvard sa svojim uzbudljivim planovima o novom životu na Novom Zelandu, tetka Lukrecija, zavisnik o popodnevnom vinu i laudanumu, ali i zastrašujuća ledi Kingdom i njena dva poželjna nedostižna sina. Međutim, Rašolm nudi tek privremeni predah Harijet, koja žudi da se vrati svojoj sestri.

Kada se Harijet najzad vrati kući, London postaje opasniji po nju nego ikada pre. Ugroženi su joj zdravlje, sloboda - pa čak i zdrav razum. Mora da beži. Može li mlada, bespomoćna devojka da promeni svoj život? Može li i ona da se ukrca na brod? Shvata li uopšte da će je, ukoliko to učini, više osoba goniti doslovce do nakraj sveta?

*** Kritike :

"Izvrsno...u potpunosti oživljava jedno davno prošlo vreme"
New Zeland Herald

"Veoma potresna priča, naprosto odiše viktorijanskom atmosferom"
Woman and Home

"Majstorski izvedeno"
Miror

*** O Piscu :

Barbara Juing je novozelandski pisac i priznata glumica koja je upravo objavila svoj četvrti roman Prestup. Njeni prethodni romani, A Dangerouz Vine i The Actresses, naišli su na izuzetan prijem u mnogim zemljama u kojima su prevedeni.

Barbara Juing je završila Kraljevku dramsku akademiju u Londonu 1965, a igrala je u mnogim pozorišnim i televizijskim komadima.

Živi u centralnom Londonu, povremeno se vraćajući kući na Novi Zeland.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.