Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Venac Od Trave I - Lav Sa Istoka, Kolin Mekalou

Sjajni istorijski serijal Prvi čovek Rima se nastavlja novom triologijom Venac od trave koja na neponovljiv način dočarava istoriju starog Rima.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 104
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 6474

Poslednja cena bila je: 690 din

Karakteristike proizvoda: Venac Od Trave I - Lav Sa Istoka, Kolin Mekalou

Lav Sa Istoka

Prvi deo mitologije Venac Od Trave

Pisac : Kolin Mekalou

Format : 13 x 20 cm

Izdavač : Laguna

Broj strana : 351

Naslov originala : The Grass Crown, Colleen McCullough

Opis proizvoda: Venac Od Trave I - Lav Sa Istoka, Kolin Mekalou

*** O Knjizi :

U čitavom zapadnom svetu, velika kraljevstva i moćni despoti leže srušeni, pod čizmama rimskih legija. Ipak, u tom dobu veličanstvenih trijumfa i varvarske okrutnosti, opstanku i stabilnosti moćne republike prete unutrašnji nemiri. A ostareli, bolesni Gaj Marije, slavni osvajač Numidije i Germanije, žudi za ostvarenjem jednog davnog proročanstva, za onim što nijednom čoveku pre njega nije pošlo za rukom: za sedmim izborom za rimskog konzula. To je cilj do koga se može doći samo krvlju i izdajstvom, i Marije mora da se nosi s novim naraštajem ubica, političara željnih moći i senatskih spletkaroša – što ga dovodi u sukob sa ambicioznim, nesrećnim Lucijem Kornelijem Sulom, nekada svojim najvernijim pratiocem, a sada najopasnijim takmacem.

Za to vreme, na obalama Crnog mora rađa se nova sila, na čijem prestolu sedi neustrašiv, blistav i svirep vladar, kralj Mitridat, čovek sa kakvim se Rimljani još nisu hvatali u koštac...

*** Kritike :

Mekalou je sjajna... njeni likovi su prepuni života.
New York Times Book Review

Čudesno... epsko... to su likovi do kojih nam je zaista stalo.
People

*** O Piscu :

Kolin Mekalou je rođena u Velingtonu u Australiji, 1. juna 1937. godine, od roditelja Džejmsa i Loren Mekalou. Po obrazovanju lekar neurofiziolog, Mekalou je dala značajan doprinos medicini kao istraživač u oblasti neurofiziologije, kao predavač na univerzitetu Jejl i kao osnivač odeljenja za neurofiziologiju u sidnejskoj bolnici Royal North Shore.
Karijeru pisca otpočela je romanom Tim, iza koga je sledio internacionalni bestseler Ptice umiru pevajući. Pored ovih, Kolin Mekalou je napisala još devet romana, među kojima i trilogiju Prvi čovek Rima koju Lagunini čitaoci imaju prilike da upoznaju. Osim prozom, bavi se i pisanjem tekstova za pozorišne mjuzikle.

Kolin Mekalou živi sa mužem Rikom Robinsonom na ostrvu Norfolk u Južnom Pacifiku, daleko od obala Australije.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.