Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Čarobna Kućica Na Drvetu : Gusari Oko Podne, Meri Poup Ozborn

Sanduk pun nevolja... kad kućica na drvetu odnese Džeka i Eni u vreme pustih ostrva i zlih gusara!

Ocena Posetilaca Broj ocena: 177
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Dečji romani u nastavcima - tomovima

Šifra Proizvoda: 6576

Poslednja cena bila je: 380 din

Karakteristike proizvoda: Čarobna Kućica Na Drvetu : Gusari Oko Podne, Meri Poup Ozborn

Gusari Oko Podne

Četvrta Knjiga Iz Serijala Čarobna Kućica Na Drvetu

Autor : Meri Poup Ozborn

Ilustrovao : Sal Merdoka

Izdavač : Laguna

Format: 13 x 20 cm

Broj Strana : 75

Naslov Originala : Pirates Past Noon, Mary Pope Osborne

Opis proizvoda: Čarobna Kućica Na Drvetu : Gusari Oko Podne, Meri Poup Ozborn

*** O Knjizi :

Jednog kišnog podneva, kada su sedmogodišnja Eni i njen godinu i po stariji brat Džek listali knjige u čarobnoj kućici na drvetu, Eni je ugledala raskošnu sliku. Bila je to plaža obasjana suncem, sa papagajem na palmi i brodom u daljini u knjizi Gusari Karipskih mora. »Volela bih da smo tamo, a ne ovde« - ushićeno se obratila bratu. I već tog časa na prozoru kućice pojavila se papagajka Poli koja govori i ume u da se pojavi baš onda kada treba, najčešće kada su Eni i Džek u životnoj opasnosti.
Otisnuše se na brod prepun pijanih gusara, neprijatnih za oči, a naročito za nos. Predvodi ih kapetan Kosta, naoružan do zuba, sa povezom preko oka. Prate ga Malić i Smrda, momci ne mnogo pametni, ali snažni i spremni da pretvore u prah i pepeo sve što im je nepoznato i ne služi za pljačku. I tek kad ih je kapetan Kosta pritisnuo uza zid, Džek se setio kako da upotrebi svoju učenost. Gusari nisu umeli da čitaju i on je ucenio kapetana: on će pustiti na slobodu Eni i njega, kada mu oni pročitaju mapu koja vodi do skrivenog blaga. A na mapi je pisalo da kovčeg s blagom leži ispod kitovog oka.
Dokučili su da je celo ostrvo zapravo jedan ogroman kit, a da je blago skriveno ispod njegovog kapka-stene. Kada su gusari krenuli da kopaju, pobesnelo je more, tutnjao je orkan i morali su da ustuknu.
Ponovo je Eni nad knjigom o Pensilvaniji izgovorila »Volela bih da sam ovde« i u trenutku bili su opet u kućici na drvetu.
Sedeli su u kućici potpuno zbunjeni tajanstvenim slovom M, koje im se u pustolovinama pojavilo na medaljonu, obeleživaču za knjige, na ulazu u kućicu... Džek je bio i malčice tužan, jer su već bili na domaku blaga u kovčegu, kad se stuštilo nevreme. Onda je kroz prozor uletela Poli i na njihove oči preobrazila se u divnu, mudru staricu sede kose Morganu le Fej. Ona je bila sestra kralja Artura iz Kamelota, prispela u novo doba da prikupi nove knjige za biblioteku u Kamelotu. Knjige su, tvrdila je Morgana, najveće blago koje možemo da steknemo. Kućica je bila tajno mesto u koju su Eni i Džek ušli zato što je ona verovala u čuda i zato što je Džek ušao u tajne knjiga. Zato je Morgana obećala nove pustolovine, koje se uvek ostvare onima koji vole istinske, ali i zamišljene stvari.

Serijal "Čarobna kućica na drvetu" vodi vas na nezaboravna putovanja! Džek i Eni odvešće vas u vreme u kojem žive dinosaurusi, vitezovi, mumije, pirati i nindže, u tropske šume, na Mesec, Afriku i Arktik.

Ostale knjige iz serijala : Dinosaurusi Pre Mraka, Vitez u Zoru, Mumije Ujutro, Sumrak Sabljastog Tigra, Mrkla Noć Na Mesecu, Popodne Na Amazonu, Noć Nindža, Delfini u Praskozorje, Grad Duhova u Smiraj Dana, Lavovi u Vreme Ručka, Beli Medvedi u Vreme Spavanja, Odmor Pod Vulkanom, Dan Kralja Zmajeva, Vikinški Brodovi u Svitanje, Čas Olimpijade Je Kucnuo, Večeras Na Titaniku, Bufalo Pre Ručka, Građanski Rat u Nedelju, Rat Za Nezavisnost u Sredu, Tornado u Utorak i Zemljotres u Praskozorje.

*** O Autoru :

Meri Poup Ozborn je autor preko pedeset knjiga i bavi se pisanjem više od dvadeset godina. Prvi put je počela da piše o jedanaestogodišnjoj devojčici čije su dogodovštine bile i njene lične.

Njen čuveni serijal Čarobna kućica na drvetu putuje kroz vreme u kome žive dinosaurusi, vitezovi, mumije, pirati i nindže, i odlazi u tropske šume, stiže do Meseca, koralnih grebena, posećuje američke Indijance, Afriku i Arktik.

Zahvaljujući ovom serijalu proputovala je škole širom Amerike i upoznala se sa hiljadama dece. Zajedno sa njima je otkrila da maštom, pisanjem i čitanjem stvaramo pravu magiju kojom saznajemo svet.

www.marypopeosborne.com

Ne Zaboravi na Dodatke za ovaj proizvod:
Vodič Za Istraživanja br. 4: Gusari

Cena: 450 RSD Detaljnije

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.