Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Pravila Privlačnosti, Bret Iston Elis

Pravila privlačnosti su britka, kontroverzna i iznenađujuće duhovita priča o seksu, očekivanjima, željama i frustracijama studenata osamdesetih godina XX veka.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 98
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 6718

Poslednja cena bila je: 690 din

Karakteristike proizvoda: Pravila Privlačnosti, Bret Iston Elis

Pravila Privlačnosti

Autor: Bret Iston Elis

Format: 13x20

Broj strana: 286

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Pravila Privlačnosti, Bret Iston Elis

O knjizi

Troje anti-junaka, studenata Benington koledža u Vermontu, naizmenično pričaju o istim događajima koje različito sagledavaju. Ovaj gorak roman o savremenoj Americi, svojevrstan zapadnjački Rašomon, odzvanja beznađem i prazninom, stvarnošću u kojoj je romantika izumrla.

Pravila privlačnosti su britka, kontroverzna i iznenađujuće duhovita priča o seksu, očekivanjima, željama i frustracijama studenata osamdesetih godina XX veka. Loren, koja menja svoj glavni predmet na studijama svaki put kada promeni partnera, glavna je junakinja i centar ljubavnog trougla u koji su uključeni lukav i strastan biseksualac Pol, i Šon, koji kroz ravnodušnost i cinizam od sebe skriva romatične čežnje.

Kritike

„Elis nastavlja da istražuje samu srž američke više srednje klase i potvrđuje da je i dalje njen najbolji poznavalac.“
New York Times

„Elisa su oduvek smatrali „lošim dečakom“ savremene američke književnosti.“
Daglas Kenedi

„Putovanje kroz srce tame, moralni Armagedon.“
The Times

O Autoru

Bret Iston Elis

Bret Iston Elis je rođen 1964. u mestu Šerman Ouks u San Fernando dolini, gde je i odrastao. Otac Robert Martin Elis je bio preduzimač, a majka Dejl Elis, domaćica. Bret je odrastao u stabilnoj i imućnoj porodici. Roditelji su mu se razveli 1982. godine. Elis ima još dve sestre.

Ranih osamdesetih glavni predmet njegovih interesovanja bila je muzika. Kao student koledža Benington svirao je klavijature u nekoliko lokalnih new wave bendova, da bi kasnije pod uticajem Hemingvejeve proze počeo da se razvija kao pisac. Prema sopstvenom priznanju, muzika (i popularna kultura uopšte) će i dalje ostati važan faktor u njegovom stvaranju: na pitanje o bitnim uticajima, Iston Elis u jednom intervjuu odgovara „Books, movies, TV and, of course, rock and roll."

Prvi roman, Manje od nule, Iston Elis objavljuje sa 23 godine. Za roman Američki psiho, izdavačka kuća Simon and Schuster unapred daje Elisu 300.000 dolara, ali biva prinuđena da odustane od izdavanja posle pritisaka više ženskih organizacija i žena zaposlenih u samoj izdavačkoj kući. Roman kasnije objavljuje izdavač Vintage. Pored ova dva, Elis je autor i romana Pravila privlačnosti (1987) i Glamurama (1998), Lunar park (2004) i zbirki priča Doušnici (1994).
Ovaj pisac nikada nije krio svoju seksualnu orijentaciju živeći kao biseksualac veći deo svog života. Godine 2004. neočekivano i iznenada je preminuo njegov najbolji prijatelj i životni partner Majkl Vejd Keplan. Bret Iston Elis danas živi u Njujorku i Ričmondu, u američkoj saveznoj državi Virdžinija.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.