Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zaboravljeni kralj Gudu - drugi deo, Ana Marija Matute

Nastavak priče najnagrađivanije španske spisateljice i dobitnice Nacionalne nagrade za književnost.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 94
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 6723

Poslednja cena bila je: 749 din

Karakteristike proizvoda: Zaboravljeni kralj Gudu - drugi deo, Ana Marija Matute

Zaboravljeni kralj Gudu - drugi deo

Autor: Ana Marija Matute

Format: 13x20

Broj strana: 365

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Zaboravljeni kralj Gudu - drugi deo, Ana Marija Matute

O knjizi

Drugi deo romana Zaboravljeni kralj Gudu bez sumnje je jedno od najboljih dela Ane Marije Matute, najnagrađivanije španske spisateljice i dobitnice Nacionalne nagrade za književnost, i zasigurno je jedan od velikih romana XX veka.

Izuzetno maštovita radnja smeštena je u srednji vek i pripoveda o postanku i širenju kraljevstva Olar. Mnoštvo likova, pejzaža i avantura prepliću se pred očima čitaoca u zapletu koji se nosi sa večnim temama: željom za moći i osvetom, nepoznatim, strahom, zadovoljstvom osvajanja, ljubavlju i nežnošću. Zaboravljeni kralj Gudu je poput priče za decu koja je namenjena odraslima, knjiga o istoriji čoveka.

O Autoru

Ana Marija Matute

Ana Marija Matute je rođena 1926. godine u Barseloni kao drugo od petoro dece u veoma konzervativnoj porodici. Njen otac, Franko Matute, vlasnik fabrike kišobrana, podsticao je njenu kreativnost još od detinjstva.

Imala je deset godina kada je počeo građanski rat u Španiji, i to rano iskustvo ostavilo je dubok trag na njeno kasnije pisanje. S obzirom na to da je kao pisac sazrevala u periodu Frankove diktature najčešći motivi koji se pojavljuju u njenim delima su nasilje, otuđenje, beda i prinudno sazrevanje.

Nakon razvoda 1965. godine izgubila je starateljstvo nad sinom što ju je dovelo u tešku emotivnu krizu. Ipak, to iskustvo nikada nije upotrebila kao materijal za svoje romane.

Danas radi kao univerzitetski profesor. Tvrdi da, iako joj je telo staro, u duši je još uvek mlada.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.