Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Manje od nule, Bret Iston Elis

„Lovac u raži MTV generacije.“ USA Today

Ocena Posetilaca Broj ocena: 90
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 6736

Poslednja cena bila je: 499 din

Karakteristike proizvoda: Manje od nule, Bret Iston Elis

Manje od nule

Autor: Bret Iston Elis

Format: 13x20

Broj strana: 169

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Manje od nule, Bret Iston Elis

O knjizi

Smešten u Los Anđeles ranih osamdesetih godina prošlog veka ovaj hipnotišući roman je sirov, snažan portret izgubljene generacije. Njeni pripadnici su prerano otkrili seks, drogu i otuđenost i živeli u svetu oblikovanom nihilizmom, pasivnošću i novcem.

Klej se iz koledža vraća kući za božićne praznike i ponovo ulazi u svet neograničenih privilegija i potpune moralne entropije gde svi voze porše, večeraju u Spađu i ušmrkavaju planine kokaina. Pokušava da obnovi svoja osećanja prema devojci, Bler, i najboljem prijatelju iz srednje škole, Džulijanu, koji se okrenuo prostituciji i heroinu. Praznični dani za Kleja postaju vrtoglav pad u očajanje koje ga odvodi na beskrajne žurke u glamuroznim vilama, bednim barovima, marginalnim rok klubovima među polusvet koji osvaja L.A. kada padne mrak.

Kritika

„Lovac u raži MTV generacije.“
USA Today

„U savremenoj književnosti holivudska slika uspeha još nikada nije izgledala tako zastrašujuće.“
Newsday

O Autoru

Bret Iston Elis

Bret Iston Elis je rođen 1964. u mestu Šerman Ouks u San Fernando dolini, gde je i odrastao. Otac Robert Martin Elis je bio preduzimač, a majka Dejl Elis, domaćica. Bret je odrastao u stabilnoj i imućnoj porodici. Roditelji su mu se razveli 1982. godine. Elis ima još dve sestre.

Ranih osamdesetih glavni predmet njegovih interesovanja bila je muzika. Kao student koledža Benington svirao je klavijature u nekoliko lokalnih new wave bendova, da bi kasnije pod uticajem Hemingvejeve proze počeo da se razvija kao pisac. Prema sopstvenom priznanju, muzika (i popularna kultura uopšte) će i dalje ostati važan faktor u njegovom stvaranju: na pitanje o bitnim uticajima, Iston Elis u jednom intervjuu odgovara „Books, movies, TV and, of course, rock and roll."

Prvi roman, Manje od nule, Iston Elis objavljuje sa 23 godine. Za roman Američki psiho, izdavačka kuća Simon and Schuster unapred daje Elisu 300.000 dolara, ali biva prinuđena da odustane od izdavanja posle pritisaka više ženskih organizacija i žena zaposlenih u samoj izdavačkoj kući. Roman kasnije objavljuje izdavač Vintage. Pored ova dva, Elis je autor i romana Pravila privlačnosti (1987) i Glamurama (1998), Lunar park (2004) i zbirki priča Doušnici (1994).
Ovaj pisac nikada nije krio svoju seksualnu orijentaciju živeći kao biseksualac veći deo svog života. Godine 2004. neočekivano i iznenada je preminuo njegov najbolji prijatelj i životni partner Majkl Vejd Keplan. Bret Iston Elis danas živi u Njujorku i Ričmondu, u američkoj saveznoj državi Virdžinija.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.