Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Brodekov izveštaj, Filip Klodel

Strah svakoga može da natera da počini najveće grozote.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 88
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 6750

Poslednja cena bila je: 640 din

Karakteristike proizvoda: Brodekov izveštaj, Filip Klodel

Brodekov izveštaj

Pisac: Filip Klodel

Broj strana: 13 x 20 cm

Izdavač: Laguna

Broj strana: 288

Opis proizvoda: Brodekov izveštaj, Filip Klodel

O knjizi

Zovem se Brodek i nemam nikakve veze s tim.
Stalo mi je da to kažem. To svi treba da znaju.
Ja nisam ništa uradio, a kada sam saznao šta se desilo, poželeo sam da o tome nikada ne progovorim, da zauzdam svoje pamćenje, čvrsto ga sapnem kako bi ostalo mirno poput kune u gvozdenoj klopci.
Ali drugi su me naterali: -Ti umeš da pišeš-, rekli su mi, -studirao si.- Odgovorio sam da to i nisu bile neke naročite studije, nikada ih, uostalom, nisam ni završio i nisam bogzna šta zapamtio. Nisu hteli ni da čuju: -Umeš da pišeš, znaš reči, znaš kako se one upotrebljavaju i kako se pomoću njih mogu izložiti stvari. To će biti dovoljno. Mi to ne umemo. Mi bismo se spetljali, a ti ćeš to reći i poverovaće ti.-


Filip Klodel već je obezbedio sebi mesto u klubu velikih savremenih francuskih književnika.
Brodekov izveštaj je na granici između fantastične priče i političke alegorije o monstruoznosti pogroma. Govori nam o mržnji, ali i o bolu koji ljudi nanose jedni drugima u ime te mržnje. Iako je radnja smeštena u nekom anonimnom pograničnom selu u periodu posle jednog (nekog) velikog rata, ovo je uvek aktuelna priča o društvu koje ne trpi onoga ko je drugačiji. I priča o krivici i potrebi da pamtimo užase, pa čak i falsifikujemo prošlost da bi nam bilo oprošteno, da bismo se opravdali i da bismo bili shvaćeni.

O Autoru

Filip Klodel

Filip Klodel je rođen 1962. godine u Francuskoj. Najpoznatija dela su mu Sive duše (za koju je dobio francusku nagradu Prix Renaudot i švedsku Martin Beck Award) i Unuka gospodina Linha. Roman Sive duše ekranizovan je 2005. godine.


Profesor je književnosti na Univerzitetu u Nansiju. Godine 2008. režirao je film Il y a longtemps que je t aime. Njegove knjige su prevedene na skoro trideset jezika.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.