Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Slapovi spasenja, Džozef O Konor

„Moderno remek-delo.“ Bob Geldof

Ocena Posetilaca Broj ocena: 93

Cena sa PDV: 999 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 6761

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.45 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Slapovi spasenja, Džozef O Konor

Slapovi spasenja

Pisac: Džozef O Konor

Format: 13 x 20 cm

Izdavač: Laguna

Broj strana: 512

Opis proizvoda: Slapovi spasenja, Džozef O Konor

O Knjizi

Godina je 1865. Američki građanski rat je pri kraju. Osamnaest godina pošto je brod gladi, Zvezda mora, stigao do Njujorka, kći dvoje njenih putnika kreće iz Baton Ruža u Lujzijani, pešice, kroz razorenu Ameriku. Elajza Dvejn Muni traga za dečakom kojeg nije videla godinama, jednim od stotinu hiljada dece uvučene u rat. Njegova je sudbina tajanstvena i neobična.

Njeno putovanje izmeniće život i mnogim drugima, koji naizgled nemaju nikakve međusobne veze: jednom zaljubljenom kartografu, izmučenoj latino pesnikinji, odmetniku Kolu Maklorensonu, odbegloj robinji Elizabeti Longstrit i nepredvidljivom revolucionaru Džejmsu Konu O’Kifu, koji je komandovao brigadom irskih imigranata u vojsci Unije, a sada je guverner u divljinama zapada gde ništa nije onako kao što izgleda.

Slapovi spasenja su priča o ratu i oproštaju, o strancima u stranoj zemlji, o konačnom ljubavnom iskušenju. Ovaj čudesni istorijski roman autora bestselera Zvezda mora, krcat muzikom, baladama, poezijom i pripovedanjem, odjekuje istinskom aktuelnošću.

Kritika

„Ovo je najbolja knjiga Džozefa O’Konora. Upečatljiva je, duhovita, predivno napisana i veoma, veoma mudra.“
Rodi Dojl

„Moderno remek-delo.“
Bob Geldof

„Izuzetno dostignuće.“
GUARDIAN

O Autoru

Džozef O Konor

Džozef O Konor rođen je 1963, kao najstarije od četvoro dece. Njegova sestra je poznata pevacica Šinejd O Konor. Diplomirao je i magistrirao na Odseku za engleski jezik i istoriju na Univerzitetu u Dablinu, nakon čega je nastavio postdiplomske studije na Univerzitetskom koledžu u Oksfordu i živeo u Londonu do 1996. Pisanjem se profesionalno bavi od 1989; deset godina je pisao kolumne za Esquire i Irish Tribune. Njegov prvi roman, Kauboji i indijanci, ušao je u najuži izbor za Vitbredovu nagradu, a najnoviji, Zvezda mora, u najuži izbor za roman godine u Irskoj. Pored književne i neknjiževne proze, piše i scenarije za film i pozorište. Pored ostalih, dobio je i nagrade Sunday Tribune/Henesy kao najbolji književnik i najbolji novi irski pisac godine (1989), Makolijevu stipendiju (1994), Miramaksovu nagradu za najbolji scenario (1995) i nagradu In Dublin Magazine za najbolju novu irsku dramu (1995).

Džozef O Konor živi u Dalkiju, u Irskoj, sa suprugom Engleskinjom i sinom.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.