Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Trava - seme Valentin Shadow 1kg - za senovit travnjak

Specijalna smeša semena za travu namenjena za formiranje travnjaka na senovitoj poziciji, u hladu. Ako se pravilno neguje, travnjak može trajati dugo godina Pakovanje 1kg.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 90

Cena sa PDV: 880 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 67744

Vreme slanja:  3 - 5 radnih dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 1.10 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Semenarna Ljubljana

Brend: Semenarna

Karakteristike proizvoda: Trava - seme Valentin Shadow 1kg - za senovit travnjak

Trava - seme Valentin Shadow

Pakovanje: 1kg (za 30-40m2)

Specijalna smeša namenjena za formiranje travnjaka na senovitoj poziciji, u hladu

Ako se pravilno neguje, travnjak može trajati dugo godina

Saditi prema uputstvu s kutije

Opis proizvoda: Trava - seme Valentin Shadow 1kg - za senovit travnjak

Specijalna smeša semena za travu namenjena za formiranje travnjaka na senovitoj poziciji, u hladu. Ako se pravilno neguje, travnjak može trajati dugo godina Pakovanje 1kg.

Lep, dobar i kvalitetan travnjak mora biti negovan. Želite li da uživate u vlastitom travnjaku, potrebno ga je stalno održavati i oko njega ozbiljno raditi.
Na većini travnjaka događa se problem zagušenosti zemlje, jer se s vremenom na zemlju natalože odumrle i odrezane travke koje je zagušuju i onemogućuju kvalitetan dotok vode, hranjivih materija i vazduha.
U slučaju kada se desi zagušenost zemlje travnjaka počinje širenje mahovine i korova. Potrebno je travnjak i koren trave provetriti. Provetravanje je idealno vršiti jednom ili dva puta godišnje. Vrši se bušenjem rupa u travnjaku u koje ulazi vazduh, koji dopire do korena trave. Rupe se popunjavaju peskom i semenom.
Osim provetravanja travnjak je potrebno i prihranjivati minimalno jednom ili dva puta godišnje. Idealno je izvršiti djubrenje jednom u mesecu. Svim biljkama potrebni su određeni sastojci za bolji rast i lepši izgled, zelena boja, gust i zdrav rast, moguće je i dodavanje mineralnih đubriva ili sredstava za suzbijanje mahovine i slično. Ukoliko ima mogućnosti, treba obaviti djubrenje po poslednjem snegu, tačnije pre njegovog otapanja, preko snega. Na ovaj način se trava ispod snega postepeno zagreva i spremna je za prve prolećne dane. Prvo prolećno prihranjivanje travnjaka najbolje je obaviti u rano proleće pre kiše, pri čemu ne treba preterivati s đubrivom. Kasnije, djubrenje treba vršiti odredjenim vrstama veštačkih djubriva. Pred zimu vrši se konzerviranje travnjaka glistenjakom.
Proces formiranja i održavanja travnjaka sadrži još jednu operaciju neophodnu za idealan izgled travnjaka. To je proces dosejavanja travnjaka. Vrši se tri – četiri puta u godini. U zavisnosti od toga da li je travnjak u osunčanom ili zasenjenom delu, koriste se smeše za sunce ili hlad. Podsejavanje, kao i samo sejanje vrši se omaškom iz ruke, a količine potrebne za tu operaciju su za 10-30% manje nego pri prvom sejanju travnjaka.
Najbitnija stavka održavanja i nege travnjaka jeste redovno košenje. Travnjak kosimo u zavisnosti od vrste trave i godišnjeg doba. Kućni travnjak dobro je kositi dva, tri-četiri puta mesečno od proleća do jeseni, zavisno od vremenskih uslova i rasta trave. Ukrasni travnjaci kose se i dva puta nedeljno. Travnjak je najbolje kositi kada trava dostigne visinu od 8-12 cm, tako da nećete pogrešiti ukoliko travnjak kosite jedanput nedeljno. Čestim košenjem trava stvara čvršću i otporniju stabljiku i podstiče jačanje busena i stvaranje travnatog tepiha. Pokošenu travu nije dobro ostaviti na travnjaku osim u manjim količinama pre letnjih suša jer se na taj način može dodatno poboljšati vlažnost zemljišta. Broj košenja u mesecu zavisi od klimatskih uslova i godišnjeg doba. Sa početkom proleća, prvo prolećno košenje vrši se na najnižu visinu, kako bi se travnjak prosušio i provetrio posle snega i kiša. Optimalan broj košenja je 2 – 3 puta mesečno. Kasnije se broj košenja povećava na 3 – 4 puta u mesecu, da bi se broj korigovao sredinom jeseni na 2 - 3 puta mesečno i u oktobru-novembru jednom mesečno. U slučaju suše ne preporučuje se košenje, već zalivanje.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.