Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Pod Šarenim Svodom, Brus Fejler

Opisujući kako je kao odrastao čovek ispunio dečiju fantaziju o bekstvu sa cirkusom, prikazuje nezaboravnu godinu koju je proživeo kao klovn, menjajući pri tom zauvek kod svojih čitalaca pogled na jednu od najstarijih formi umetnosti na svetu i podsećajuć

Ocena Posetilaca Broj ocena: 101

Cena sa PDV: 699 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 6822

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.40 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Pod Šarenim Svodom, Brus Fejler

Pod Šarenim Svodom - Sezona Sa Cirkusom

Autor: Brus Fejler

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 340

Naslov Originala : Under the Big Top - A Season with the Circus, Bruce Feiler

Opis proizvoda: Pod Šarenim Svodom, Brus Fejler

*** O Knjizi :

Pod šarenim svodom je istovremeno velika avantura i zalaženje u svet retko pristupačan onima koji mu ne pripadaju. Opisujući kako je kao odrastao čovek ispunio dečiju fantaziju o bekstvu sa cirkusom, Brus Fejler prikazuje nezaboravnu godinu koju je proživeo kao klovn, menjajući pri tom zauvek kod svojih čitalaca pogled na jednu od najstarijih formi umetnosti na svetu i podsećajući nas na to kako snovi mogu da pođu po zlu, ali i da se čudesno ostvare.

*** Kritike :

„Prema onoj staroj tradiciji da istina dolazi iz usta luda, slika cirkuskog života koju nam je prikazao ovaj klovn duboko je prožeta ljudskošću.“
Kirkus rivjuz

„Fejler je izvanredan pripovedač, s blagim i ironičnim smislom za humor i snažnim intelektom koji na momente tako plane da rasvetli sve pred sobom.“
Vašington post buk vorld

„Brus Fejler je obdaren oštrim zapažanjem i misaonošću... Primorao nas je da na nov način sagledamo dobro poznati spektakl.“
Njujork tajms buk rivju

„Neverovatan portret jedne čvrsto srasle zajednice sa sopstvenom istorijom, hijerarhijom i tradicijom.“
Njujorker

„Sa sigurnošću napisano... tek pomalo mračno... izuzetno.“
Kriščen sajens monitor

*** O Autoru :

Svoju radoznalost Brus Fejler je pretvorio u karijeru, pišući o najrazličitijim temama sa studioznim pristupom i temeljnim istraživanjima. Spisateljsku karijeru počeo je kao nastavnik engleskog u Japanu, objavivši zabavnu i poučnu knjigu Učeći poklanjanje: U srcu Japana. Knjigu su, zbog toga što na kvalitetan način pomaže razumevanju japanske kulture, ubrzo prihvatili i u Japanu i van njega. U svom sledećem delu U potrazi za časovima: Dani i noći u Oksfordu i Kembridžu Fejler ponovo daje edukativan prikaz jedne kulture i načina života, podsećajući se svojih diplomskih dana na Kembridžu.

Nastavljajući da predstavlja svoja najrazličitija interesovanja, Fejler se pridružuje jednom cirkusu, gde radi kao klovn, prikupljajući materijal za Pod velikom šatrom: Sezona u cirkusu, prikaz često mučnog i potresnog života cirkuskih artista, pokazujući pri tome veliku istrajnost i novinarsku odlučnost, koja će kasnije posebno doći do izražaja na putovanjima biblijskom teritorijom.

Budući sa juga Sjedinjenih Država, Brus Fejler se pozabavio i jednim od lokalnih idioma - kantri muzikom. Predstavljajući pogled iznutra na muzičku industriju Nešvila u knjizi Sanjati naglas, Fejler daje sliku o tome kako se postaje zvezda u producentsko-finansijskoj mašineriji.

Ipak, svetsku slavu stiče istraživanjem Biblijske istorije i njenih korena u putopisnom bestseleru Tragom Biblije. O nastanku knjige Fejler kaže: "Biblija koju sam hteo da upoznam je živ, dišući entitet neopterećen vremenom i shvatio sam da to mogu uraditi jedino ako prođem kroz mesta koja se pominju među njenim redovima."

To naravno nije sve. Fejler je saradnik kulinarskog časopisa Gourmet i dobitnik dve nagrade za članke o kulinarstvu. Za sebe kaže da je proputovao više od šezdeset zemalja i iščašio zglob na četiri kontinenta.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.