Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Aparat za zavarivanje Villager TIG 160R 022354

TIG 160R je kompaktan i lagan aparat za elektrolučno (MMA) i TIG zavarivanje, namenjen za povremenu upotrebu. Prečnik elektrode je 1.6 mm - 4 mm.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 70
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Aparati za zavarivanje

Šifra Proizvoda: 68221

Poslednja cena bila je: 33999 din

Karakteristike proizvoda: Aparat za zavarivanje Villager TIG 160R 022354

Villager

Aparat za zavarivanje

Model: TIG 160R

Napon: 230 V ~ 50 Hz

Priključna snaga: 2.8 kW

Izlazni napon praznog hoda: 76 V

Radni ciklus (Amp - %): 160 - 25 / 80 - 100

Intenzitet struje: 20 A - 150 A

Tip zavarivanja: MMA+TIG

Prečnik elektrode: 1.6 mm - 4 mm

Nosač elektroda

Klešta za masu

Zaštitna maska

Čelična četka

TIG pištolj

Masa: 7.2 kg

Opis proizvoda: Aparat za zavarivanje Villager TIG 160R 022354

TIG 160R je kompaktan i lagan aparat za elektrolučno (MMA) i TIG zavarivanje, namenjen za povremenu upotrebu. Prečnik elektrode je 1.6 mm - 4 mm. Aparat nudi odlične rezultate hobi korisnicima.

Zavarivanje TIG postupkom (engl. Tungsten Inert Gas) ili elektrolučno zavarivanje netopljivom elektrodom u zaštiti inertnog plina (engl. Gas Tungsten Arc Welding – GTAW), je ručni postupak zavarivanja u neutralnom zaštitnom gasu ili neutralnoj smesi gasova, koji koristi netopljivu volframovu elektrodu (ili volfram sa dodacima) i posebno dodatni materijal. Svojstvo ovog postupka je stabilan električni luk i visoko kvalitetan var, ali zahteva izuzetne veštine zavarivača i relativno je spor. Iako se može koristiti za skoro sve vrste materijala, najčešće se koristi za zavarivanje nerđajućih čelika i lakih metala (alu legure, legure titanijuma). Pogodan je za zavarivanje tankih limova (do debljine 6 mm), a često se koristi kod proizvodnje bicikla, letelica i brodova, te kod zavarivanja u prinudnim položajima. U pravilu se volframova elektroda priključuje na negativan pol izvora struje, zbog znatno manjeg trošenja volframove elektrode. Koristi se pulsirajuća struja zavarivanja.
Električni luk se uspostavlja pomoću visokofrekventnog generatora (VF generator), koji se uključuje samo u deliću sekunde, neposredno pred zavarivanje. Nakon uspostavljanja električnog luka između netopljive volframove elektrode i radnog komada, VG generator se isključuje, a postupak zavarivanja se odvija sa (ponekad i bez) dodavanja dodatnog materijala (žice) u električni luk. Nakon toga sljedi topljenje ivica žleba za zavarivanje (kod materijala manje debljine – I spoj), odnosno ravnomerno ručno dodavanje žice za zavarivanje u električni luk, te topljenje žice i stvaranje zavarenog spoja (kod debljih materijala ili kod provarivanja korijena debelih materijala).

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.