Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Seme za začinsko bilje - Kim - Carum carvi L. 1082

Kim je poznata začinska biljka. Poznavali su ga i koristili arapski lekari, odakle je prenet u Evropu. Deo kima koji se upotrebljava je plod. Izgnječen daje divan aromatičan miris, a ima i prijatan ukus.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 62
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Začinsko i lekovito bilje

Šifra Proizvoda: 68247

Poslednja cena bila je: 79 din

Karakteristike proizvoda: Seme za začinsko bilje - Kim - Carum carvi L. 1082

Seme za začinsko bilje - Kim

Pakovanje: kesica 1g

Latinski naziv: Carum carvi L.

Pogodno za sađenje u bašti ili žardinjeri

Dvogodišnja biljka: prve godine raste, druge godine cveta

Setva na otvorenom: april

Presađivanje: maj

Razmak između biljki: 30 x 35 cm

Ubiranje: jun - jul

Visina biljke: oko 1m

Saditi prema uputstvu sa pakovanja

Opis proizvoda: Seme za začinsko bilje - Kim - Carum carvi L. 1082

Lepu baštu ne možemo da zamislimo bez začina! Te mirisne biljke je potrebno mešati sa usevima jer utiču na bolji rast i ukus povrća, štite od štetočina i bolesti. Bašta nam je lepša, jela su ukusnija!
Začinsko bilje se može, osim u baštama, gajiti i u saksijama i žardinjerama u kući, tako da ih uvek možete imati sveže pri ruci. Traže svetao, ne previše vruć prostor, vlažan vazduh i bogato zemljište. Leti ih obavezno iznesite na terasu ili balkon kako bi imali što više svetlosti i kiseonika.

Kim je poznata začinska biljka. Poznavali su ga i koristili arapski lekari, odakle je prenet u Evropu.
Deo kima koji se upotrebljava predstavlja plod. Izgnječen plod daje divan aromatičan miris, a ima i prijatan ukus. Miris je biberast, opor i ljutkast. Osim što dodaje prijatnu aromu jelima, kim ima brojna lekovita svojstva.
Koristi se kod problema sa varenjem, kod grčeva, nadutosti i napetosti stomaka. Može se davati i bebama. Umiruje stomak i nakon uzimanja lekova koji izazivaju mučninu. Kim jača želudac, podstiče varenje uopšte kao i proizvodnju hormona. Ublažava materične grčeve, podstiče lučenje mleka, te ga koriste dojilje. Podstiče izbacivanje mokraće.
Kim je spazmolitik, ekspektorans, te se koristi kod kašlja i upala respiratornih organa, astme i alergija. Umiruje bronhije, povećava proizvodnju antitela. On je i aperitiv, a kao začin ima blagotvorno dejstvo na apetit i varenje. Pozitivno deluje na zdravlje kože, tako da daje rezultate i kod kožnih oboljenja. Ojačava imunitet. Podstiče proizvodnju odbrambenih ćelija, gde zdrave ćelije štiti od oboljenja, uništavajući ćelije tumora.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.