Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Kraj Puta, Dušan Miklja

Roman o veri, samospoznaji i pronalaženju suštine života.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 101

Cena sa PDV: 599 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 6828

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.40 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Kraj Puta, Dušan Miklja

Kraj Puta

Autor : Dušan Miklja

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 224

Naslov Originala : Kraj Puta, Dušan Miklja

Opis proizvoda: Kraj Puta, Dušan Miklja

O Knjizi :

Tri "jerarha", u svetovnom životu samo pesnici i hroničari, ali u dubini duše pustolovi, u dramatičnim godinama kreću na put da popišu crkvena imanja, ali i da nađu odgovore na neka večna pitanja.

Polaze od Dušanove prestonice Prizrena, jer "ne znaju hoće li je ikada više videti", da bi završili na Sinaju, gde se Gospod ukazao Mojsiju. Borave usput u Solunu, Jerisosu, Hilandaru, Kijevu, Moskvi, Jerusalimu i koptskom Kairu - na mestima koja su toponimi mudrosti i vere.

Roman, uprkos tome, nije ni filozofski ni teološki, ni mističan (čak ni kada se kao saputnik javlja nečastivi lično), a opet je od svega toga pomalo. Može se svrstati u pustolovine, možda čak pikarske romane, pod uslovom da se kao avantura shvate ne samo neobični događaji na putovanju - bure, požari, ucene i zavere, izgubljenost u podzemnom lavirintu, lutanje pustinjom - već i isto tako uzbudljive pustolovine duha.

Čitaoci će, zajedno sa junacima ovog romana, krstariti morem i kopnom, zavodljivim i surovim predelima, ali i beskrajnim prostorom i vremenom, za šta je potrebna odvažnost duha, koja je oduvek pokretala putnike i pustinjake, kako kaže ličnost romana, "jedine prave filozofe današnjice".

O Autoru :

Autor je zbirki priča Sultan od Zanzibara, Kosmopolitske priče, Bilo jednom u Beogradu, Hronika nastranosti, kao i njenih proširenih izdanja Dranje dabrova i Uloga jelovnika u svetskoj revoluciji, romana Judina posla i Krpljenje paučine, putopisno-esejističke prose Crni Sizif, Trbuh sveta i Putopisi po sećanju. U izdanju Lagune, objavljen je putopis Put u Adis Abebu, kao i romani Kraj puta i New York-Београд. U pozorištu je izvođena njegova drama Orden. Hronika nastranosti prevedena je na engleski jezik. Napisao je i više publicističkih dela, istorijskih hronika, radio-drama i scenarija. Bavi se i prevođenjem. Uporedo sa pojavom drugog izdanja romana Put u Adis Abebu priprema se i snimanje filma po ovom delu.

Živi i radi u Beogradu kao nezavisni novinar i pisac.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.