Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Letopisi Narnije 6: Srebrna Stolica, K.S. Luis

Letopisi Narnije se nastavljaju. Hoće li Justas i Džil uspeti da se odupru činima gospe u zelenom i spasiti princa Rilijana?

Ocena Posetilaca Broj ocena: 99
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Dečji romani u nastavcima - tomovima

Šifra Proizvoda: 6865

Poslednja cena bila je: 580 din

Karakteristike proizvoda: Letopisi Narnije 6: Srebrna Stolica, K.S. Luis

Srebrna Stolica

Knjiga br. 6 iz Serijala Letopisi Narnije

Autor : K.S. Luis

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 192

Naslov Originala : The Silver Chair, C. S. Lewis

Opis proizvoda: Letopisi Narnije 6: Srebrna Stolica, K.S. Luis

*** O Knjizi :

„Ovo mora da je san, mora, mora!”, pomisli Džil. „Samo što se nisam probudila.” Ali nije bio san i nije se probudila.

Justas i njegova drugarica Džil iznenada su u Narniji, zbog toga što je nestao princ Rilijan, sin kranja Kaspijana. Uz pomoć jednog sumornog ritskog gegavca, deca kreću da ga pronađu. Ali hoće li moći da se odupre činima gospe u zelenoj odori?

U svetu Narnije postoji hiljadu priča! Serijalom "Letopis Narnija", K. S. Luis vodi vas na nezaboravno putovanje u čaroban svet prepun čuda. Serijal Letopisi Narnije sastoji se iz 7 knjiga :

01. Čarobnjakov Sestrić,
02. Lav, Veštica i Orman,
03. Konj i Njegov Dečak,
04. Princ Kaspijan,
05. Putovanje Namernika Zore,
06. Srebna Stolica i
07. Poslednja Bitka.

*** O Autoru :

Klajv Stepls Luis rođen je u Belfastu 1898. od oca Alberta Džejmsa Luisa i Flore Avguste Hamilton Luis. Njegov brat Voren Hamilton Luis rođen je 16. juna 1895. godine.

Njegova majka je umrla od raka 23. avgusta na sam rođendan njegovog oca. Iste godine otac je njega i brata poslao u školu za dečake Vinjard u Engleskoj. Zbog problema sa disanjem Klaj je morao 1910 .godine da napusti Kembel koledž u Belfastu. Zbog lošeg zdravstvenog stanja dobio je tutora koji ga je u kućnim uslovima podučavao latinski, grčki, italijanski i nemački jezik. Godine 1916. je dobio stipendiju za Oksford. Godinu dana kasnije se priključio savezničkim trupama u borbi protiv nemačke za vreme I svetskog rata. Devetnaesti rođendan je sačekao na frontu u Francuskoj. Ranjen je 1918. i posle nekoliko meseci otpušten iz vojske.

Iako je 1929. godine izjavio da je ateista posle razgovora sa Tolkinom 1931. zaključio je da je, ipak, vernik.

Godine 1957. se oženio na tajnom opštinskom venčanju sa Džoj Dejvidmen Grešam kako bi ona dobila, kao strana državljanka dozvolu za ostanak u Velikoj Britaniji. Budući da je ubrzo nakon toga Džoj dijagnosticiran rak kostiju obavili su i crkveno venčanje u bolnici u kojoj je ležala na samrtnoj postelji. Međutim, dolazi do iznenadnog zdravstvenog poboljšanja i Džoj izlazi iz bolnice.

Pod uticajem Luisa i njegovih knjiga Džoj je 1948. godine iz judeizma prešla u hrišćanstvo izatražila zvaničan razvod od prvog muža koji su je napustio.

Luis je preminuo u 5.30 popodne, u petak, 22. novembra nedelju dana pre svog 65. rođendana od komplikacija na srcu i otkazivanja rada bubrega. Istog dana je preminuo i američki predsednik Džon F. Kenedi.

Sahranjen je u dvorištu crkve Holy Trinity u Hedingtonu, Oksford.

K.S. Luisa su još kao dete opčinjavale bajke, mitovi i drevne legende koje mu je pripovedala dadilja Irkinja. Slika fauna koji nosi pakete i kišobran po šumi pod snegom došla mu je kada je imao šesnaest godina. Međutim, tek mnogo godina kasnije, kada je već bio profesor na univerzitetu u Kembridžu, faunu su se pridružili zla kraljica i veličanstveni lav.
Njihova priča postala je Lav, veštica i orman, jedna od najomiljenijih knjiga svih vremena. Sledilo je šest sledećih letopisa Narnije, a završni naslov, Poslednja bitka, štampan 1956, dobio je najveće priznanje za dostignuće u dečijoj književnosti – prestižnu Karnegijevu nagradu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.