Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Čitateljka, Zoran Živković

Dobitnik najuglednije svetske nagrade za fantastiku World fantasy award. "Zoran Živković jedan je od najizvrsnijih pisaca koji trenutno stvaraju u Novoj Evropi. Čitajte ga i slavite." Majkl Murkok

Ocena Posetilaca Broj ocena: 99
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Epska fantastika

Šifra Proizvoda: 6869

Poslednja cena bila je: 320 din

Karakteristike proizvoda: Čitateljka, Zoran Živković

Čitateljka

Autor : Zoran Živković

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 95

Naslov Originala : Čitateljka, Zoran Živković

Opis proizvoda: Čitateljka, Zoran Živković

*** O Knjizi :

DOBITNIK SVETSKE NAGRADE ZA FANTASTIKU


Čitanje kao sudbina stožerna je tema kratkog romana Čitateljka. Gospođica Tamara, junakinja osam prizora iz života vezanog za čitanje, odmerava spram ovog usamljeničkog čina nade i strahovanja žene koja stoji na vetrometini vremena. Suočena s dramama prolaznosti, ona se upinje da uzmak od konačnog ništavila nađe u uzdizanju čitanja u zadovoljstvo za dvoje, u odabiru prave voćke koja će joj otvoriti rajske dveri.

*** Kritike :

Zoran Živković čudesno je ironičan autor čije se nadasve osobene vizije savršeno slažu s njegovom sumornom duhovitošću punom apsurda.
The Guardian, Velika Britanija

Poput Horhea Luisa Borhesa, Živković je majstor u sazdavanju čudesnih, alternativnih svetova. Poput Dejvida Linča on uspeva da spoji napetost i setu – da bude okrutan i duhovit u isto vreme.
The Seattle Times, SAD

*** O Autoru :

Zoran Živković rođen je u Beogradu 1948. Diplomirao je 1973. na Odseku za opštu književnost s teorijom književnosti Filološkog fakulteta. Magistrirao je 1979, a doktorirao 1982. na Univerzitetu u Beogradu.

Objavio je sledeće prozne knjige: Četvrti krug (1993), Vremenski darovi (1997), Pisac (1998), Knjiga (1999), Nemogući susreti (2000), Sedam dodira muzike (2001), Biblioteka (2002), Koraci kroz maglu (2003), Skrivena kamera (2003), Vagon (2004) i Četiri priče do kraja (2004).

Roman Knjiga nominovan je za jedno od najprestižnijih evropskih literarnih priznanja – Međunarodnu dablinsku književnu nagradu IMPAK. Predhodne godine u konkurenciji za istu nagradu bio je Živkovićev mozaik – roman Biblioteka kome je 2003. pripala «Svetska nagrada za fantastiku».

Živkovićeva dela su odnedavno predmet akademskog izučavanja s druge strane Atlantika. Profesor Ralf Bogert s Katedre za slavistiku pri Univerzitetu u Torontu uvrstio je Četvrti krug u svoj kurs o savremenom romanu, dok je profesor Stejdelmen, s Njujorškog državnog univerziteta u Bafalu, odabrao Sedam dodira muzike kao jednu od stožernih stavki u okviru seminara Muzičke teme u kratkoj prozi (tu su još dela Tolstoja, Čehova, Kafke, Kundere, Mana, Nabokova...)

Živi u Beogradu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.