Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Strvinarska Uteha 1: Otvaranje, Den Simons

Prvi deo jednog od najvećih romana u istoriji SF-a. Dobitnik nagrade Brem Stoker.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 97
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Horor roman

Šifra Proizvoda: 6884

Poslednja cena bila je: 599 din

Karakteristike proizvoda: Strvinarska Uteha 1: Otvaranje, Den Simons

Otvaranje

Knjiga br. 1 Iz Serijala Strvinarska Uteha

Autor : Den Simons

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 271

Naslov Originala : Car­rion Com­fort, Dan Sim­mons

Opis proizvoda: Strvinarska Uteha 1: Otvaranje, Den Simons

*** O Knjizi :

Osećam strahopoštovanje pred Denom Simonsom.
Steven King

Izuzetno delo... Simons je majstor menjanja tačke gledišta i trodimenzionalnih likova... Den Simons zaslužuje mnogo više od pohvala svojih kolega.
Locus

Ogromno i neodoljivo... u isto vreme majstorsko delo naučne fantastike i odlično izvajan roman strave i užasa.
SF Chronicle

Gromoglasna predstava... Simons nije samo dobar, on je mnogostrano nadaren, i divno je saznanje da njegov prvi, nagrađeni roman, Pesma boginje Kali, nije bio samo kratkotrajni blesak.
Isaac Asimov‘s Science Fiction Magazine

Strvinarska uteha je opčinjujući, uznemirujući i beskrajno zanimljiv roman. Den Simons već stvara važna dela. Pitamo se šta će nam podariti za deset godina.
Greg Bear, autor romana Eon i Queen of Angels

Ako je poslednjih godina objavljen bolji roman strave od Strvinarske utehe, ja sam ga propustio... Kad se osvrnemo na dela fantastike objavljena 1989, svi su izgledi da će ime Dena Simonsa zablistati.
Rocky Mountain News

Veličanstveno napeta priča... puca po šavovima od zanimljivih likova, zlokobnih zaokreta i mračnih pozornica događaja... Strvinarska uteha je dobrodošao prilog klasici horora.
San Francisco Chronicle

Strvinarska uteha teče povremeno zamršenom, ali glatko sastavljenom preciznošću velikana kakvi su Ladlam, Le Kare i Klansi... Sions stvara vezu između izmaštanog karnevala duša i istinskog života.
Village Voice

Zapanujuća knjiga. Mogao bih nadugačko da pričam o veštinama koje gospodin Simons pokazuje u ovom delu, ali mislim da je dovoljno reći kako je Strvinarskom utehom stvorio uzbuljivu i složenu knjigu koja je uspešna na toliko nivoa da to prosto plaši.
Slaughter House

Za one među nama kojima je dobra knjiga sve, ime Dena Simonsa nosi veliku težinu.
Harlan Ellison

Neodoljiv pisac.
F. Paul Wilson, autor romana The Keep

*** O Autoru :

Den Simons je rođen 1948. u gradiću Piorija. Odrastao je u više malih gradova američkog Srednjeg zapada. Jedan od njih, Brimfild, poslužio je kao inspiracija za imaginarni Elm Hejven, mesto u kom se odvija radnja dva Simonsova romana – Leta noći i Uklete zime.

Kao student, Simons je dobio najviša univerzitetska priznanja za literarni i novinarski rad. Po diplomiranju se zaposlio kao nastavnik i na tom poslu ostao sledećih osamnaest godina u različitim mestima ruralnih delova Amerike. Dobitnik je nekoliko nagrada za prosvetni rad, uključujući i Nastavnik godine države Kolorado.

Prvu priču Simons je objavio 1982, dana kada se rodila njegova kći. Godine 1987. se u potpunosti posvetio pisanju i od tada veći deo vremena provodi u planinskoj kolibi na 3000 metara visine, u Stenovitim planinama.

Jedan je od malobrojnih pisaca današnjice čiji rad obuhvata toliko žanrova – od fantastike, horora i trilera, preko istorijskih romana do mejnstrim fikcije. Preveden je na više od dvadeset jezika i objavljen u preko trideset zemalja.

Mnoge Simonsove priče i romani pretočeni su u filmske scenarije ili su planu za adaptaciju, uključujući serijal Hiperion, Darvinovu oštricu, Reka Stiks teče uzvodno i Kraj gravitacije.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.