Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Alibi, Džozef Kanon

Očaravajuća priča o ljubavi, osveti i ubistvu.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 98
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski Trileri

Šifra Proizvoda: 6936

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Alibi, Džozef Kanon

Naziv Knjige : Alibi

Autor : Dejan Stojiljković

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 417

Naslov Originala : Alibi, Joseph Kanon

Opis proizvoda: Alibi, Džozef Kanon

*** O Knjizi :

Autor bestselera Los Alamos i Dobar Nemac smestio je radnju očaravajuće priče o ljubavi, osveti i ubistvu u posleratnu Veneciju.

Godina je 1946. Iznemogla Evropa započinje spori oporavak nakon pustošenja Drugog svetskog rata. Adam Miler dolazi u Veneciju u posetu obudoveloj majci i pokušava da zaboravi užase koje je video u Nemačkoj kao istražitelj Američke vojske za ratne zločine. U Veneciji se ništa nije promenilo – ni prelepe palate, ni violine Kod Florijana, ni nemirna voda u gradu koji, neoskrnavljen bombama, i dalje izgleda kao san.

Ali kada se zaljubi u Klaudiju, Jevrejku koja nosi ožiljke razornih događaja koje je iskusila u ratu, Adam je prisiljen da se suoči sa drugačijom Venecijom, gradom koji je i dalje u ratu sam sa sobom, progonjen zverstvima koja bi rado zaboravio. Okupacija je, otkriće Adam, kompromitovala svakoga – strance koji pijuckaju Kod Harija, policiju koja je za Nemce održavala red, a najviše od svih Đanija Maljonea, uglađenog i zagonetnog venecijanskog lekara koji je uz to i novi prosac Adamove majke. A kada na kraju tegobna prošlost dovede do nasilnog ubistva, Adam će se naći usred mreže obmana, spletki i neočekivanih moralnih nedoumica. Kada je ubistvo prihvatljivo? Koje su granice griže savesti? Koliko je neko voljan da plati za savršen alibi?

Koristeći venecijanske trgove i kanale kao zanosne ali zlokobne kulise, Džozef Kanon je ponovo napisao istorijski triler koji se ne ispušta iz ruku. Alibi je ujedno i triler i ljubavna priča i vrhunski napisan roman o prirodi moralne odgovornosti.

*** O Autoru :

Džozef Kanon je napisao dva romana, Los Alamos, za koji je dobio nagradu Edgar za najbolji debitantski roman, i Zabludeli špijun.

Pre nego što se potpuno posvetio pisanju, radio je kao direktor u izdavačkom preduzeću. Živi u Njujorku.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.