Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Italijanski Sekretar, Kejleb Kar

Počinje šifrovanim telegramom koji je Šerlok Holms dobio od svog brata Majkrofta ...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 100
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski Trileri

Šifra Proizvoda: 6977

Poslednja cena bila je: 599 din

Karakteristike proizvoda: Italijanski Sekretar, Kejleb Kar

Naziv Knjige : Italijanski Sekretar

Autor : Kejleb Kar

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 225

Naslov Originala : The Italian Sec­retary A Further Adventure of Sherlock Holmes, Caleb Carr

Opis proizvoda: Italijanski Sekretar, Kejleb Kar

*** O Knjizi :

Tvorac istorijskog trilera latio se najvećeg detektiva-naučnika u istoriji.


Najnovija pripovest Kejleba Kara (po narudžbini zadužbine ser Artura Konana Dojla) počinje šifrovanim telegramom koji je Šerlok Holms dobio od svog brata Majkrofta. Slavni detektiv otkriva doktoru Votsonu da je pozvan u Škotsku, u pomoć kraljici Viktoriji. Oni kreću brzim vozom na sever; pošto su zamalo izbegli smrt na putu, pridružuje im se Majkroft i obaveštava ih o svirepim ubistvima poznatog arhitekte i njegovog predradnika tokom priprema za obnovu krila slavne i zlokobne palate Holirud u Edinbirgu.

Majkroft je zatražio pomoć svoga brata u rasvetljavanju ovih ubistava koja su možda ključ za daleko složeniju i opasniju zaveru protiv kraljičinog života. Ali okolnosti smrti ove dvojice nesrećnika prizivaju sećanje na još jedno strašno ubistvo izvršeno u Holirudu – na ubistvo „italijanskog sekretara“, Davida Ricija. Prepreka? Ricija, učitelja muzike i poverenika škotske kraljice Meri, iskasapili su na njene oči tri veka ranije pristalice engleske kraljice Elizabete (možda i uz odobrenje te nepopustljiver vladarke), u pokušaju da slome duh vrlo nezavisne mlade škotske kraljice.

Holms uznemirava Votsona nagoveštajem da je možda osvetoljubivi duh italijanskog sekretara uzeo ova dva života kako bi kaznio sve koji remete mir njegovog večnog boravišta. Jesu li ove dve smrti samo podudarnost? Jesu li stara politička suparništva ponovo podigla svoje otrovne glave? Ili italijanski sekretar zaista vrši svoju jezivu osvetu?


Ispripovedan s jedinstvenim smislom za istorijske pojedinosti i strukturu ljudskog zla, novi roman Kejleba Kara obogaćuje nasleđe Konana Dojla opčinjujućom, ali neumoljivo zahuktalom pričom koja nas vodi u svet nov čak i za samog Šerloka Holmsa.

*** O Autoru :

Rođen je u Njujorku 1955. godine. Danas živi u okrugu države Njujork u gradiću Berlin, na farmi Misery Mountain. Diplomirao je istoriju na njujorškom univerzitetu. Napisao je četiri romana: Alijenista, The angel of Darkness, The devil soldier, The lessons of Terror. Osim beletristike, bavi se još i vojnim i političkim pitanjima. Urednik je časopisa MQH: Kvartalni magazin za vojnu istoriju. Radio je takođe i na televiziji, filmu, kao i u pozorištu. Osim što piše knjige predaje i vojnu istoriju na koledžu Bard kao gostujući profesor.

Kajleb Kar je koscenarista kultnog horora Isterivač đavola.
Odrastao je u neobičnoj porodici. Njegov otac bio je neobična ličnost i pripadnik bit generacije. Iako sam nije bio pisac, on je upoznao Džeka Keruaka sa Alenom Ginsbergom i Vilijamom Berouzom, potonje vodeće ličnosti bit pokreta, i družio se sa njima sve do smrti. Godine 1944. ubio je jednog čoveka koji bio opsednut njime, ali je posle dve godine provedene u zatvoru oslobođen. Čak i je i Džek Keruak bio pritvoren kao saučesnik u ubistvu.

Može se reći da je život i rad Kejleba Kara svojevrsno odbacivanje bitničkog stvaralaštva. Njegovi romani Alijenista i nastavak The Angel of Darkness po svojim osobinama sasvim su suprotni od rada Keruaka, Ginsberga i Berouza.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.