Persijsko ogledalo, Miomir Petrović

Kliknite na sliku da je uvelicate! Persijsko ogledalo, Miomir Petrović
kliknite na slike za uvećani prikaz
Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon
Proizvođač: Laguna
Postavi Na:
Pitanja Štampaj
Ocena:
Ocena Posetilacca Broj ocena: 69
Proizvod nemamo na lageru.

Poslednja cena bila je: 590 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Drame

Karakteristike proizvoda: Persijsko ogledalo, Miomir Petrović

 • Persijsko ogledalo
 • Autor: Miomir Petrović
 • Format: 13x20
 • Broj strana: 272
 • Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Persijsko ogledalo, Miomir Petrović

O knjizi

Romanom Persijsko ogledalo, čije je obnovljeno izdanje u vašim rukama, Miomir Petrović je započeo svojevrsnu metafizičku avanturu na Orijentu, Bliskom istoku i Kavkazu koja će se nastavljati romanima Arhipelag i Libansko leto.
Persijsko ogledalo, pre sedam godina kao i sada, stoji pred čitaocima kao metafizička drama ali i roman reka koji krivuda kroz bespuća Bosne, Turske, Jermenije, Azerbejdžana i Irana ali još više kroz vekove i besmrtnu poeziju persijskih pesnika Nevaija, Nesimija, Fuzulija i Nezamija. Ovom rekom plovi Miloš Zurbaran, ukleti Srbin jermenskog porekla, čovek u stalnoj potrazi za likom čiji je on sam odraz – za svojim dvojnikom, svojim poreklom, svojom sudbinom. Jedine amajlije koje ga prate na tom putu su knjiga U znaku ribe Nemanje Mitrovića i upozorenje Korta Maltezea da susret sa onim koji nema senku znači kraj onoga koji je ima.
Persijsko ogledalo je pokušaj da se na mestu istorijskog sudara ali i prožimanja civilizacija, religija i etnosa sagleda Balkan sa svim svojim iskustvima i ispitima, svim datostima i usudima. Da se sagledamo sami. Da se oseti dert, to melanholično uživanje u bolu svojstveno orijentalnoj čulnosti, iskušenja pušionica opijuma, drugačijeg koncepta vremena i drugačijeg, u odnosu na evropsko antipodskog samoosećanja. Pred čitaocima je roman-arabeska koji se prvenstveno bavi „mostom“ Istoka i Zapada na kome, na našu sreću ili nesreću, vekovima stanujemo.

Kritika

Najzanimljivije knjige pišu pisci koji se upute putevima kojima ostali ne smeju da krenu.
Glas

Nakon samo pet-šest godina otkako je ušao u srpsku književnost, Miomir Petrović ’Persijskim ogledalom’ potvrđuje izuzetan dar, jedan od najosobenijih na kraju prošlog i početkom ovog veka.
Politika

Ovaj roman se čita kao i kao vibracija među posvećenicima. To autor i ne krije. Otkrivajući predversičkog dvojnika u tekstovima Nemanje Mitrovića, Petrović snagom epifanijskih gejzira istu snagu čudesnog opštenja i saosećanja daje vodi, pesku, leptirici, muvi iznad baklave i zalazećem suncu u Tabrizu.
Dnevnik

O Autoru

Miomir Petrović

Miomir Petrović je rođen u Beogradu 1. marta 1972. godine. Diplomirao je na odseku za Dramaturgiju na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu (1995), magistrirao je na odseku za Teatrologiju na FDU u Beogradu (1999) i doktorirao na odseku za interdisciplinarne studije pri Rektoratu Univerziteta Umetnosti u Beogradu (2008). Magistarska teza: Dela savremenih domaćih dramskih pisaca na repertoaru Ateljea 212 u razdoblju 1967-1987. Tezu odbranio 1999. godine, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, čime je stekao zvanje Magistra nauka na naučnom području Teatrologije. Doktorska disertacija pod nazivom: Mitska matrica u medijskim i umetničkim tekstovima (roman, film, drama, slika). Tezu odbranio u oktobru 2007. godine na studijama za Interdisciplinarne studije pri Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Pozorišna karijera:

Pozorišni kritičar lista LUDUS (1994-1996), Moderator Okruglih stolova kritike Sterijinog pozorja, Novi Sad (1996-1997), Glavni dramaturg pozorišta Atelje 212 u Beogradu i urednik publikacija (1996-1999), adaptirao više tekstova domaćih i stranih dramskih pisaca, Zamenik Direktora drame Narodnog pozorišta u Beogradu (2001), Dramaturg Narodnog pozorišta u Beogradu (2003), Portparol narodnog pozorišta u Beogradu (2002-2004), Član 4. i 5. uredništva teatrološkog časopisa Scena - Sterijino pozorje, Novi Sad (2000-2004). U istom časopisu, kao i u časopisima Teatron, Svjetlosti pozornice i Premijera objavio veliki broj teatroloških eseja, pozorišnih kritika, naučnih radova sa područja teatrologije.

Član Predsedništva Saveza Dramskih Umetnika Srbije (2003-2005).

Pedagoški rad:

Predavač po pozivu predmeta Teorija drame I,II,III studentima Pozorišne režije i Pozorišne režije i glume u klasi prof. Nikite Milivojevića na Akademiji Umetnosti BK u Beogradu (1998-2002). Asistent-umetnički saradnik na predmetu Dramaturgija u klasi prof. Siniše Kovačevića na Akademiji Umetnosti BK u Beogradu (2002-2005). Izabran u zvanje Docenta na Katedri za Dramaturgiju na Akademiji Umetnosti BK u Beogradu (2006), Predavač po pozivu na predmetima Istorija svetske drame i pozorišta i Istorija nacionalne drame i pozorišta na Akademiji Umetnosti BK u Beogradu (2006-2007), Član UO Pedagoškog muzeja u Beogradu (od 2005.)

Autor knjige Oslobođenje drame (Dela savremenih domaćih dramskih pisaca na repertoaru Ateljea 212 u razdoblju 1967-1987), Zadužbina Andrejević, 2001, koja se koristi kao dodatna literatura u nastavi predmeta Istorija nacionalnog pozorišta i drame na Akademiji umetnosti BK u Beogradu.

Docent na predmetima Menadžment u pozorištu i muzejima i Marketing u kulturi i medijima na Fakultetu za kulturu i medije, Megatrend univerziteta u Beogradu, od 2008. godine.

Kao dramski i prozni pisac:

Objavljena dela:

Drame: Vagabund u gradskom vrtu (Scena, Novi Sad 1995), Argivski incident (Jefimija, Kragujevac 1996), Demijurg (Jefimija, Kragujevac 1997), Appendix (Književna reč, Beograd 1997), Čopor (Scena, Novi Sad 1998).

Romani: Sakaćenje Romana (Prosveta, Beograd 1997), Pankration (BIGZ, Beograd 1998), Samomučitelj (Prosveta, Beograd 2000), Persijsko ogledalo (Geopoetika, Beograd 2001), Arhipelag (Geopoetika, Beograd 2003), Lisičje ludilo (Laguna, Beograd 2005) Staklena prašina (Laguna, Beograd 2006), Lisičino ludilo (SKC, Skopje, 2007), Libansko leto (Laguna, Beograd 2007), Persijsko ogledalo (drugo izdanje, Laguna, Beograd 2008).

Teatrologija: Oslobođenje drame (Zadužbina Andrejević, Beograd 2000).

Izvođeni dramski tekstovi: Appendix - Centar lepih umetnosti Gvarnerijus (2003), režija Boško Ćorđević, Appendix - radio drama, Radio Beograd I program, režija Božidar Ćurović, premijerno izvođenje januar 2004, Vučje leglo – Narodno pozorište Pirot, režija Boris Todorović 2006.

Zastupljen u web antologiji savremene srpske umetnosti Projekat RASTKO (www.rastko.org.yu). Zastupljen u srpskom izdanju slobodne enciklopedije Wikipedija.

Članstva:

Član Udruženja Književnika Srbije (od 1999.), Član jugoslovenskog komiteta panbalkanskog kulturološkog udruženja (Rigina Karta) Atina, Grčka (2000-2003), Član Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Nagrade:

Dobitnik Oktobarske nagrade grada Beograda za knjigu drama Argivski incident (Skupština grada Beograda, 1996).

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Drame

Reklamacije, Zamena Proizvoda i Povraćaj Novca, Saobraznost (Garancija)

Reklamacije: U slučaju da niste zadovoljni kupljenim proizvodom jer ne odgovara karakteristikama i opisu proizvoda sa ove stranice, smatrate da je proizvod neispravan ili da proizvod nije ispunio vaša očekivanja, imate pravo na reklamaciju kupljenog proizvoda u roku od 14 dana od dana isporuke proizvoda. Proizvod koji reklamirate mora sadržati sve pripadajuće elemente: proizvod, kompletnu dokumentaciju, originalno pakovanje, zaštitne elemente...Proizvod mora biti očišćen od tragova korišćenja i bez fizičkih oštećenja. Sve Za Kuću d.o.o. ne preuzima odgovornost za fizički oštećene proizvode ili proizvode koji su oštećeni nenamenskim korišćenjem. Detalje o načinu vraćanja proizvoda i ostalim pravima i obavezama možete pronaći na poleđini računa. Budite sigurni da ćemo sve opravdane reklamacije prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod. Prijave reklamacija kao i detaljne informacije o pravima i obavezama kupca ili prodavca možete pronaći na: Prijava Reklamacija | Zakon O Zaštiti Potrošača | Prava i Obaveze |

Saobraznost (Garancija): Ukoliko u karakteristikama ili opisu proizvoda nije drugačije navedeno garancija (saobraznost) važi 2 godine od datuma kupovine proizvoda. Izjava Prodavca

Naručivanje telefonom

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da naparvite narudžbenicu na regularan način preko sajta koristeći dugme "Dodaj u korpu", možete to učiniti i telefonom na sledeći način:
 1. Pozovite broj 011/30-47-098, 011/30-47-821 ili 062/217-224 (radnim danima od 09 do 17 i subotom od 09-15 časova)
 2. Poželjno je da imate email adresu! Na e-mail adresu šaljemo poruke o promenama statusa narudžbenice.
 3. Izdiktirajte operateru šifru proizvoda - šifra ovog proizvoda je: 7015
 4. Operater će zapisati vaše podatke: ime, adresu isporuke, kontakt telefon i napraviti narudžbenicu.
 5. Nije moguće napraviti narudžbenicu ukoliko na ovoj stranici piše da je ARTIKAL RASPRODAT!
 6. Ukoliko naručujete na firmu potrebno je da izdiktirate i PIB broj firme
Kada operater napravi narudžbenicu informacije će biti poslate na Vašu email adresu. U poruci su navedeni svi detalji i informacije vezane za vašu narudžbenicu. U zavisnosti od izabranog načina plaćanja (pouzećem, uplatnicom, e-bankingom, karticom...) kreće proces pripreme i slanja pošiljke. Kada predamo pošiljku kurirskoj službi, šaljemo Vam obaveštenje na e-mail adresu sa informacijom da je pošiljka poslata i da je možete sutradan očekivati na adresi isporuke. Uz pošiljku dobijate račun i garantni list / izjavu o saobraznosti.

Molimo vas da ovaj telefon koristite za pravljenje telefonske narudžbenice, a ne za postavljanje tehničkih pitanja u vezi sa proizvodom. Operateri, zbog velikog broja artikala, nisu osposobljeni da vam daju tehničke informacije o proizvodima. Za tu svrhu molimo vas da nam pošaljete email poruku sa dodatnim pitanjima čiji link se nalazi ispod slike proizvoda na ovoj stranici. Email će biti prosleđen editoru ili autoru kategorije iz koje je proizvod, koji će Vam dati precizne podatke o proizvodu.

SMS Naručivanje

Da biste napravili narudžbenicu SMS porukom potrebno je da na broj 062 217 224 pošaljete:
 • Sifra 7015, kolicina (za 1 komad kucate 1, za 3 komada 3), Ime i prezime, Adresu isporuke, Poštanski broj, Grad, Kontakt telefon, e-mail adresu (e-mail adresa nije obavezna)
 • Primer: Sifra 7015, 2, Pavle Milosevic, Obalska 18, 11000, Beograd, 063123123, pavmi@szk.com
 • Broj 062 217 224 koristite isključivo za pravljenje SMS narudžbenica. Na pozive ili pitanja poslata na ovaj broj telefona niko neće odgovarati.
 • Za uspešno kreiranje narudžbenice, neophodno je da pošaljete sve tražene podatke.
 • Potvrdu sa brojem narudžbenice dobićete SMS porukom, radnim danom od 09 do 17 h.
 • Narudžbenice kreirane SMS porukom plaćate kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Ukoliko naručujete na firmu ili želite drugi način plaćanje koristite klasične načine naručivanja.
Solarna Lampa Intex Akcija
Paviljon Gazebo 3x3 Akcija
Bastenska Garnitura 4 Stolice i Sto Cristobal Akcija
Saksije za spoljnu i unutrasnju upotrebu Akcija
WiFI kamera za video nadzor preko telefona Akcija
Elektronski Sef Sa Dodatkom 2 KljuÄŤa Akcija 3999 dinara
Lazy Bag fotelje Akcija