Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Lepota nepoznatog, Indu Sundaresan

Od autorke bestselera Dvadeseta supruga i Svetkovina ruža.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 96
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 7075

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Lepota nepoznatog, Indu Sundaresan

Lepota nepoznatog

Autor: Indu Sundaresan

Format: 13x20

Broj strana: 411

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Lepota nepoznatog, Indu Sundaresan

O knjizi

Lepota nepoznatog je novo, do sada najzanimljivije delo Indu Sundaresan. Spajajući svoju američku i indijsku prošlost ova autorka bestselera ispričala je dirljivu priču o ljubavi, mržnji i sukobu kultura u Indiji, za vreme četiri vrela majska dana pred početak monsunske sezone, ratne 1942. godine.

Sem Hotorn, dvadesetpetogodišnji kapetan američke vojske, u potrazi za svojim nestalim bratom Majkom stiže u prinčevinu Rudrakot. Osim rana zadobijenih u Burmi, sa sobom nosi i nekoliko tajni. Međutim, Semova misija ubrzo biva ugrožena novim, potpuno neočekivanim okolnostima – on se beznadežno zaljubljuje u Milu, ćerku lokalnog političkog predstavnika. Mila, koju Sem neizmerno privlači, i sama krije tajnu, razapeta između ljubavi prema Semu i privrženosti porodici.

Lepota nepoznatog počinje dvadeset jednu godinu kasnije kada Olivija, Semova ćerka, dobija kovčeg sa dragocenostima iz Indije, zajedno sa pismom od nepoznatog čoveka koji konačno ispunjava sve praznine iz njenog detinjstva – pričajući joj o strasnoj i istrajnoj ljubavi roditelja koja ih je bacila na put prepun rasnih predrasuda, nacionalističkih spletki i plahovitih prilika u zemlji i društvu na pragu nezavisnosti od britanske vlasti.

Kritika

U neodoljivoj i uzbudljivoj priči, Indu Sundaresan je napravila sjajan spoj istorije, nezaboravnih likova, prizora, boja i mirisa Indije. Ovaj roman je doslovce praznik za čula.
Dejvid Davidar

O Autoru

Indu Sundaresan

Indu Sundaresan je rođena u Indiji ali je odrastala u vojnim bazama širom zemlje. Njen otac, inače vojni pilot, takođe se bavio pisanjem. Indu je ljubav prema knjigama razvijala godinima, slušajući pripovedanja oca i dede utemeljnim na Hindu mitologiji. Pošto nije diplomirala na ekonomskom fakultetu u Indiji, Sundaresanova se seli u SAD gde završava univerzitet u Delaveru. Njen urođeni talenat za pisanjem dolazi do izražaja i Indu počinje da se bavi onim za šta je genski predodređena – pisanjem. Pored hit-romana koje je napisala, Dvadeseta supruga i Svetkovina ruža, bavila se i radom u pozorištu, gde je pisala scenarija, programe, vesti…

Jedno vreme objavljivala je kratke priče u The Vincent Brothers Review i na sajtu iVillage.com

Za roman Dvadeseta supruga 2003. godine nagrađena je priznanjem Washington State Book Award.
Živi i radi u Sijetlu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.