Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zoli, Kolum Meken

Još jedan divan roman sjajnog i ubedljivog romanopisca.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 7098

Poslednja cena bila je: 690 din

Karakteristike proizvoda: Zoli, Kolum Meken

Zoli

Autor: Kolum Meken

Format: 13 x 20 cm

Izdavač: Laguna

Broj strana: 305

Opis proizvoda: Zoli, Kolum Meken

O Knjizi

Inspirisana životom poljske ciganske pesnikinje Papuše, Kolum Meken podario nam je lik Zoli Novotne, romske igračice, pesnikinje i revolucionarke.

Tridesetih godina prošlog veka Zoli je još dete i sa svojom porodicom luta drumovima kroz Slovačku. Ubrzo nakon izbijanja Drugog svetskog rata fašisti brutalno ubijaju njene roditelje. Brigu o devojčici preuzima njen deda i zajedno se pridružuju grupi putujućih Cigana, harfista.

Tako počinje Zolina okrutna životna avantura. U sukobu kultura i verovanja, u vihoru političkih previranja, mlada i talentovana žena ulazi u krug čeških avangardnih intelektualaca i umetnika. Otkriva svoju prvu veliku ljubav, ali i surovu realnost posleratnog društva. Njeno neuobičajeno socijalno poreklo i umetnička duša mogu je ili izdići iznad svih ili potpuno slomiti.

Zoli je roman o ljubavi i gubitku, parabola savremene Evrope.


O Piscu

Kolum Meken

Rođen u Dablinu 1965. godine, Kolum Meken je započeo karijeru kao novinar i pisao za razne irske novine. Početkom osamdesetih godina putovao je biciklom kroz Severnu Ameriku i radio kao vodič u rezervatu prirode u Teksasu. Proveo je godinu i po dana u Japanu, a zatim se sa suprugom Alison preselio u Njujork, gde sada živie s troje dece.

Godine 2003. Meken je dobio nagradu časopisa Eskvajer kao pisac godine. Takođe je dobio i Puškartovu nagradu, nagradu Runi i priznanja Ajriš Indipendenta, Hjuza i Hjuzovih romana za 2003. godinu, a 2002. dobio je nagradu Irskog fonda i Memorijalnu nagradu princeze Grejs od Monaka.

Uvršćen je među slavne pisce Henesi Hola u Dablinu 2006. godine.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.