Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

U srcu te nosim, Benoat Grul

Ko bi znao da održi neugasivu strast između muškarca i žene?

Ocena Posetilaca Broj ocena: 94
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 7100

Poslednja cena bila je: 590 din

Karakteristike proizvoda: U srcu te nosim, Benoat Grul

U srcu te nosim

Autor: Benoat Grul

Format: 13 x 20 cm

Izdavač: Laguna

Broj strana: 226

Opis proizvoda: U srcu te nosim, Benoat Grul

O Knjizi

Ko zna da, uprkos vremenu koje teče, sačuva lepotu ljubavi od nesrećne svakidašnjice? U tome je, zapravo, tajna ovo dvoje ljudi, koje sve razdvaja. On je bretonski mornar, a ona pariska intelektualka. Nemaju mnogo sličnosti, a navike i konvencije doprinose da budu strani jedno drugome.
Počevši od tajnog savezništva i susreta u udaljenim krajevima, sudbina im nudi neverovatnu i snažnu vezu. Po nekoliko dana ili nedelja, provedenih zajedno u toku niza godina, glavne su žarke epizode jedne ljubavne priče, koja počinje pod kožom, a okončava se u srcu. Kroz tu strast, punu nežnosti i senzualnosti, Benoat Grul je dala portret jedne slavne ljubavi i lik jedne slobodne žene. Koristeći prave reči, bez lažne stidljivosti, udahnula je život romanu o večnoj želji, koja, na neki čudesan način, ostaje neokrnjena.

O Piscu

Benoat Grul

Rođena u Parizu 1920. godine, Benoat Grul je odrasla u intelektualnoj i umetničkoj sredini. U kući njenih roditelja česti posetioci su bili Pikaso, Pikabija, Pol Moran i mnogi drugi.

Pošto je dipomirala klasične jezike na Sorboni, neko vreme je predavala latinski i francusku književnost u srednjoj školi, a zatim je počela da se bavi novinarstvom i pisanjem. Prvi roman Dnevnik u četiri ruke objavila je 1958. godine a napisala ga je zajedno sa sestrom Florom. Zajednički su napisale još dva romana. Godine 1972. objavila je sama roman Deo stvari, a tri godine kasnije još jedan Takva je ona, koji je obuhvatao žensku problematiku i teme, i postigao veliki uspeh. Posle toga sledi niz romana, počev od U srcu te nosim, do Istorije jednog besktva objavljene 1997. godine, koja sadrži brojne autobiografske elemente. Napisla je i biografije poznatih feministkinja Olimpije de Guž i Poline Rolan, kao i eseje Feminizam u muškom rodu i Muška sigurnost.


Bila je predsednih Jezičke komisije za formiranje novih imenica ženskog roda, i u žiriju je za dodelu nagrade Femina. I sama je dobitnik više književnih nagrada, kao i nosilac Ordena legije časti.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.