Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Gangster, Lorenco Karkatera

Jedan od najboljih romana o Mafiji i ljudima koji nastanjuju svet podzemlja

Ocena Posetilaca Broj ocena: 156
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Kriminalistički romani

Šifra Proizvoda: 7143

Poslednja cena bila je: 600 din

Karakteristike proizvoda: Gangster, Lorenco Karkatera

Gangster

Autor: Lorenco Karkatera

Format: 13x20

Broja strana: 384

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Gangster, Lorenco Karkatera

O knjizi

PRođen usred tragedije i nasilja, vaspitavan u senci strašne tajne, mladi Anđelo Vestijeri odlučuje da napusti svoju prošlost i svog oca. Svoju novu porodicu on pronalazi među kriminalcima koji vladaju Njujorkom 20. veka. Tokom krvavog napredovanja od vojnika do mafijaškog šefa, susrešće se sa još brutalnijim izdajama – u prijateljstvima, u svom nemilosrdnom poslu, u ljubavi – ali na tom putu shvatiće pravo značenje odanosti, vrline odnosa sa drugim ljudima i sudbinu usamljeničkog, mada moćnog života koji je izabrao.

Nakon mnogo godina, neprijatelja koji su iskrsavali i koji su pobeđivani, ratova koji su vođeni i dobijani, stari don upoznaje napuštenog dečaka kome je potreban roditelj koliko i zaštita. Time što će uzeti Gejba pod svoje skute i podučiti ga svemu što zna, Anđelo Vestijeri će u jeseni svog života naučiti šta je veće: njegova ljubav prema dečaku ili njegova potreba da bude gangster i da živi po okrutnim pravilima koja je i sam stvarao.


Bogata priča sa nezaboravnim likovima, jedinstvenim razumevanjem filozofije podzemlja i neumornim ritmom, Gangster nas vodi od doba Kumova do današnjeg sveta urbanih biznismena. Ali ovde je reč o nečemu što je mnogo veće od autentične hronike kriminala. Gangster predstavlja strašan portret borbe jednog čoveka protiv svoje sudbine – i nezaboravnu sagu o jednoj porodici, jednom gradu i jednom veku.

O Autoru

Lorenco Karkatera

Karijera Lorenca Karkatere duga je preko 20 godina. Rođen i odrastao u delu Njujorka poznatom kao Kuhinja pakla, Karkatera se kao mlad zaposlio u dnevnim novinama, radeći svakakve sitne poslove, da bi 1982. prešao u Tajm magazin, gde je sledećih devet meseci radio kao novinar, gradeći karijeru uspešnog kolumniste koju je kasnije potvrđivao u mnogobrojnim američkim nedeljnim i mesečnim publikacijama.

Godine 1988. se zapošljava kao kreativni konsultant televizijske serije Top Cops, na kojoj kasnije uzima učešće i kao producent i autor scenarija. Rad na seriji trajao je šest godina, i za to vreme Karkatera je objavio svoja prva dva romana: Safe Place i Sleepers. Dok je za prvi roman dobio priznanja kritike, ali ne i očekivani tiraž, drugi ga je proslavio i ustoličio na prvom mestu liste bestselera Njujork tajmsa. Po ovoj knjizi, prodatoj u blizu 1.5 miliona primeraka, 1996. je snimljen film sa Robertom De Nirom, Dastinom Hofmanom i Bred Pitom u glavnim ulogama.

Naredni Karkaterini romani nastavili su sa uspesima, kako kod kritike, tako i kod publike. Broj prodatih primeraka meren je u stotinama hiljada. Objavljivani su redom: Apači, Gangster i Momci sa ulice.

Pored literature, Karkatera se bavi i pisanjem filmskih i tv scenarija. Od nedavno se priključio autorskoj ekipi popularne serije Red i zakon. Oženjen je i otac je dvoje dece.

Odlomak iz knjige

DOŠAO SAM da gledam kako umire.

Glava mu je duboko utonula u sredinu jastuka, bio je zlokobno žut u licu, a tanušni kapci bili su mu zatvoreni. Na njegovo slabo telo bila je priključena infuzija i monitor za praćenje rada srca, a vene na njegovim rukama bile su tamnoljubičaste boje. Preko grudi je bio pokriven tankom plavom tkaninom; dugačke, mršave ruke, ležale su ravno preko grudi. Disao je sporo, moglo se čuti kako vazduh prolazi iz grla u nos, a skoro stvaran miris smrti lebdeo je po sobi kao magla iznad okeana.

Premestio sam ružnu metalnu stolicu pored hladnog radijatora i seo, leđima okrenut tamnom gradskom nebu. Bilo je kasno, odavno je prošlo vreme za posetu, ali su mi dežurne bolničarke dopustile da ostanem, za trenutak prenebragavajući pravila za čoveka na umoru iz sobe 617B, što je veoma podsećalo na neobavezno ponašanje kome je on pribegavao kako bi ignorisao zahteve društva, u dobrom delu svog života. Ulazile su u pravilnim vremenskim razmacima, prolazeći pored dva čuvara koji su uštogljeno sedeli ispred vrata, a njihove uštirkane bele uniforme bile su zategnute preko blago proširenih kukova. Merile su mu krvni pritisak, proveravale infuziju i davale mu lekove protiv bolova tankim iglama koje su vadile iz prednjih džepova svojih uniformi.

U bolnici se nalazio već četiri nedelje i već su dva puta pozivali sveštenika da ga ispovedi.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.