Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Nevin, Harlan Koben

Napet uzbudljiv roman koji je od samog početka pun isprepletenih tokova, preokreta, emotivnog naboja, i uverljivo svedočanstvo da nas izbori koje činimo i njihove posledice nikada ne napuštaju.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 108
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Kriminalistički romani

Šifra Proizvoda: 7251

Poslednja cena bila je: 860 din

Karakteristike proizvoda: Nevin, Harlan Koben

Naziv Knjige : Nevin

Autor: Harlan Koben

Format: 13x20 cm

Broja strana: 423

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : The Innocent, Harlan Coben

Opis proizvoda: Nevin, Harlan Koben

*** O Knjizi ***

Napet uzbudljiv roman koji je od samog početka pun isprepletenih tokova, preokreta, emotivnog naboja, i uverljivo svedočanstvo da nas izbori koje činimo i njihove posledice nikada ne napuštaju.

Neke greške vam mogu zauvek promeniti život...

Užas jedne večeri zauvek se urezao u pamćenje Meta Hantera: večeri kada je sasvim naivno pokušao da prekine tuču – a završio kao ubica. Sada, devet godina pošto je pušten iz zatvora, a njegova naivnost davno zaboravljena, kao bivši robijaš ništa ne prihvata zdravo za gotovo. Sa trudnom ženom Olivijom kupuje kuću u svom rodnom kraju i veruje da se konačno sve sređuje – samo do trenutka kada dobija zapanjujući, neobjašnjivi film sa Olivijinog mobilnog telefona. I u tom času sve počinje da se ruši.

Tajanstvenog čoveka, koji je pratio Meta, nalaze mrtvog. Ubijena je cenjena časna sestra. A okružne i federalne vlasti – među kojima i istražitelj odeljenja za krvne delikte Lorin Mjuz, Metova školska drugarica sa sopstvenom problematičnom prošlošću – smatraju da svi znaci ukazuju na bivšeg osuđenika s već jednim ubistvom na savesti: na Meta Hantera. Ne želeći da još jednom izgube sve, Met i Olivija su primorani da se odmetnu od zakona i očajnički pokušavaju da sačuvaju zajedničku budućnost.

*** O Autoru ***

Povodom jednog od Kobenovih romana (Darkest Fear), list Chicago Tribune je autora opisao slikovitom frazom „Rejmond Čendler sreće Bridžet Džons“, ciljajući na Kobenov dar da unese crtu duhovitog u trilerske zaplete.

Glavni lik sedam Kobenovih romana je Majron Bolitar, sportski agent koji se uvek nađe u nevolji, što zbog svojih klijenta, što zbog svoje prošlosti. Bolitarov lik opravdava navedena poređenja Kobena sa drugim piscima: snalažljivost u zapletima i britak humor doneli su autoru nagrade za tri od sedam ovih romana (Edgar za Fade Away, Shamus za Drop Shot i nagrada Anthony za roman Deal Breaker).

Sportsku potku u većini onoga što piše Koben objašnjava činjenicom da je Maratonac Vilijema Goldmana njegov omiljeni triler (po kom je snimljen i poznat film sa Dastinom Hofmanom i Lorensom Olivijeom u glavnim ulogama). Iako je reputaciju stekao romanima o Majronu Bolitaru, Harlan Koben se nije zadržao samo na jednom liku. Godine 2000. je objavio roman Nikom ni reči, jedan od svojih najuspešnijih trilera, koji mu je doneo i nominaciju za nagradu Edgar, da bi se godinu dana kasnije pojavio Nestao zauvek, roman za koji Koben kaže: Želim da vam se svaka knjiga, a posebno ova, prišunja iza leđa, i na kraju vas udari po potiljku kad se tome ne nadate.

Harlan Koben živi sa ženom i četvoro dece u Ridžvudu, Nju Džersi. Kao najveću literarnu inspiraciju ističe svoju majku.

Potencijalnim piscima poručuje sledeće: Pišite. Ne uzimajte časove pisanja. Ne slušajte me. Samo pišite. I brišite, puno brišite. Verovatno ne brišete dovoljno. Onda pišite ponovo. Onda opet. I opet.

Posetite: www.harlancoben.com

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.