Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Mirandina Velika Greška, Džil Mensel

Vedra urbana priča o ljubavi, prijateljstvu, prevari i pronalaženju utehe. Otkrijte zašto je Džil Mensel trenutno jedna od najpopularnijih spisateljica u Engleskoj.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 90
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Ljubavni romani

Šifra Proizvoda: 7301

Poslednja cena bila je: 640 din

Karakteristike proizvoda: Mirandina Velika Greška, Džil Mensel

Naziv Knjige : Mirandina Velika Greška

Autor: Džil Mensel

Format: 13x20 cm

Broja strana: 400

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Mirandina Velika Greška, Džil Mensel

*** O Knjizi ***

Miranda je na sedmom nebu otkad je upoznala Grega. On je neodoljiv, zabavan i pažljiv. Upravo ono što je potrebno svakoj devojci da bi joj unelo malo svetlosti u život. Zaboga, pa on je praktično savršen!

Gregu se Miranda veoma dopada. Mlada je, lepa i nikada ne spominje bebe. Naravno, on joj nije ispričao sve o sebi, jer čak i najdivnije devojke mogu postati ćudljive kada je u pitanju neko ko je upravo ostavio svoju trudnu ženu. Ali nema šanse da ona sazna za to – ili možda ipak ima?

Srećom po Mirandu, muškarci su kao autobusi – čekate ga čitavu večnost, a onda naiđu tri istovremeno. Samo treba da uhvati onog pravog...

*** Kritike ***

“Čitati je znači gutati je”
Company

“Urnebesno”
Prima

*** Odlomak Iz Knjige ***

1. poglavlje

Bio je prvi dan aprila. Videvši da na prijavnici trenutno nema nikoga, Miranda je posegnula za telefonom koji je zvonio.

„Salon Fena Lomaksa, izvolite!”

„Dobar dan.” Bio je to muški glas. „Potrebna mi je potpuna promena izgleda.”

„Naša lista čekanja veoma je duga”, upozorila ga je Miranda, zubima skidajući poklopac sa hemijske olovke. „Hoćete li mi reći svoje ime, molim vas?”

„Dankan Gudhju.”

Preko telefona je čula salve smeha u pozadini.

„U, ha, ha, ovo ste dobro uradili, bravo”, pokorno odgovori Miranda. „Da je samo Edi Izard tako duhovit poput vas.” Pogledala je u Bev, glamuroznu recepcionistkinju, koja se trkom vraćala iz toaleta, i prevrnula očima.

„Ko je to bio?”, upita Bev kada je Miranda prekinula.

„Veliki šaljivdžija. Prvi april, zar nije to predivan dan?” Uzimajući kaput i čeprkajući po džepovima, Miranda je izvukla jednu zelenu vunenu rukavicu i jednu ružičastu od kože. Dobro, imitacije kože.

Bevine pažljivo sređene obrve se podigoše.

„Zar je već pauza za ručak? Tek je pola dvanaest.”

„Obaveze potrčka.” Uverivši se da je niko ne gleda, Miranda je napravila grimasu. „Cigarete za Alis Tavistok. I kutija biljnog čaja u kesicama. I pola tuceta poštanskih markica prve klase. Ta žena je stvarno neverovatna, nije mi jasno zašto jednostavno ne napiše listu stvari koje su joj potrebne za celu nedelju i ne pošalje me u Sejnzberi* i završi s tim.”

„A kad to obaviš”, predložila je predusretljivo Bev, „mogla bi da joj parkiraš kola.”

„Odnesem rublje u perionicu.”

„Pokosiš travnjak.”

„Popunim poresku listu.”

„Očistiš joj klonje”, namignula je Bev naivno, „njenom ličnom četkicom za zube”.

„Miranda, jesi li još uvek ovde?” Fen Lomaks, koji se pojavio iz sobe za slavne klijente, pogledao ju je s nevericom.

„Izvini, Fen, nisam, Fen, otišla sam.” Miranda je navukla rukavice, gurajući tri prsta u rupu za jedan. Nasmešila se Bev i pohitala ka vratima. „Vraćam se za deset minuta, u redu?”

Fen povika za njom: „Bolje za pet.”

Otkako je Fen Lomaks uspeo da sebi obezbedi stalno mesto u izrazito popularnom televizijskom programu Jutro je!, njegova lista klijenata neverovatno se proširila.

Kao što je producentkinja istakla, on je bio ozbiljno privlačan heteroseksualni frizer. Kako je mogao da omane?

Producentkinja je bila u pravu.

Plavokos, sa pramenovima koji su mu padali do ramena, gustim trepavicama iznad očiju boje lešnika, i osmehom koji vas je prosto mamio u krevet, Fen je umeo sa ženama i makazama i posao je išao sasvim fino. Više nije bio osuđen na uličice Bermondsija* (specijalne cene za penzionere ponedeljkom i sredom), katapultiran je na mnogo sjajnije pločnike Brompton rouda na Najtsbridžu** (specijalne cene nikad). Poznate ličnosti su čekale, ponekad mesecima, na privilegiju da izdvoje dve stotine pedeset funti i potom se hvale svojim prijateljima, novinarima... uostalom bilo kome ko bi hteo da sluša, da ih je šišao upravo Fen Lomaks.

Danas je moguće prepoznati njegovog klijenta na kilometar, pomisli Miranda, balansirajući na ivici trotoara kada je limuzina sa šoferom prikočila na nekoliko centimetara od njenih nožnih prstiju. Sneg se gotovo sasvim istopio, ostavljajući samo pokoji blatnjav trag, ali je žena koja je izašla sa zadnjeg sedišta limuzine bila opremljena tolikom količinom krzna da bi joj bilo dovoljno i za šetnju Antarktikom. U čizmama optočenim krznom izveštačeno je nabadala po lapavici.

Dobro, to je bio neverovatno širok trotoar. Celih metar i po od automobila do staklenih vrata salona, boje kajsije, optočenih mesingom.

A ako ste već plaćali šofera da vas vozi po gradu, onda je bilo potpuno logično biti ekonomičan na drugim poljima, shvatila je Miranda, prepoznajući spisateljicu ljubavnih romana kada je ova skinula naočare za sunce. Sigurno je to razlog zašto joj je ova škrta, hirurški zategnuta matorka prošle nedelje dala napojnicu od samo trideset penija.

Poštanske marke i cigarete nisu predstavljale problem, ali za pronalaženje biljnog čaja od grejpfruta, sa dodatkom ženšena, trebalo je mnogo više vremena. Kada je konačno uspela sve da kupi, Miranda je kasnila već petnaest minuta.

On je bio tamo, sedeći na svom uobičajenom mestu ispred prodavnice cipela. Osećajući zastrašujuću grižu savesti, Miranda se pitala da li bi mogla da pređe ulicu tako da je on ne primeti, ili da jednostavno prođe pored njega, pretvarajući se da ga nije videla.

S druge strane, možda je mogla da mu objasni da je u neverovatnoj gužvi i da kod sebe trenutno nema tašnu, ali ako bi on sačekao još jedan sat, ona bi došla da ga vidi kasnije.

Sačekao još jedan sat, uzdrhtavši pomisli Miranda. Bože moj, zar ovo nije nadmeno ponašanje?

Jadničak, kao da je i imao kuda da ode.

Ali izgledao je potpuno jadno, smrznut do kostiju.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.