Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Aparat za REL zavarivanje REL 160 WorkshopR

REL 160 je kompaktan i lagan aparat za ručno elektrolučno zavarivanje, namenjen za povremenu upotrebu. Aparat nudi odlične rezultate hobi korisnicima

Ocena Posetilaca Broj ocena: 58
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Aparati za zavarivanje

Šifra Proizvoda: 73101

Poslednja cena bila je: 25790 din

Karakteristike proizvoda: Aparat za REL zavarivanje REL 160 WorkshopR

WorkshopR, powered by Wurth

Aparat za REL zavarivanje

Model: REL 160

Max. struja zavarivanja: 160A

Intermitencija na 160A i 40°C: 20%

Intermitencija na 92A i 40°C: 60%

Klasa zaštite: IP 21S

Klasa izolacije: H (180°C)

Napon otvorenog kola: 68V

Minimalna snaga generatora kVA: 8 kVA

Osigurač na mreži: 16A

Max. prečnik elektrode REL: 2,5mm (3,2mm)

Dužina kabla za masu i elektrodu: 2m

Poprečni presek kablova za masu i elektrodu: 16mm²

Masa aparata: 3kg

Dimenzije D x Š x V cm: 31,5 x 10,2 x 17,6 cm,

Aparat je podešen na maksimalne vrednosti struje (150-160A)

Aparat se isporučuje u kartonskoj kutiji

Opis proizvoda: Aparat za REL zavarivanje REL 160 WorkshopR

REL 160 je kompaktan i lagan aparat za ručno elektrolučno zavarivanje, namenjen za povremenu upotrebu. Aparat nudi odlične rezultate hobi korisnicima. Klasa izolacije H omogućava rad električnih komponenti do 180°C. Najnovija IGBT tehnologija omogućava nesmetan rad i pri velikim varijacijama napona (rad na generatorima, nestabilne strujne instalacije). Mala vrednost referentne struje omogućava rad na instaciji sa osiguračem od 16A. Povećanje napona električnog luka u kritičnim situacijama - onemogućeno je prodiranje troske u rastop i gašenje luka. Rezultat je mogućnost rada sa teško topivim elektrodama.
Hot-Start - obezbeđuje sigurno paljenje elektrode. Hotstart energija se automatski podešava prema izabranoj struji zavarivanja.
Anti-Stick onemogućava se lepljenje elektrode na radnom komadu automatskim smanjenjem struje.

Princip REL zavarivanja sastoji se u tome da električni luk gori između metalne obložene elektrode (koja se topi pa služi i kao dodatni materijal) i osnovnog materijala. Topljenjem jezgra i obloge elektrode stvaraju seodređene količine rastopljenog metala, šljake i gasa.

Tečna šljaka pokriva metalnu kap za vreme njenog prolaska kroz električni luk, a dodatnu zaštitu metalne kapi stvaraju gasovi koji nastaju razdvajanjem komponenata obloge. Topljenje obloge vrši se od unutrašnje prema spoljnjoj strani, tako da se na vrhu elektrode stvara krater koji usmerava struju gasova i kapi metala i šljake prema osnovnom materijalu. Hlađenjem se tečni metal skuplja, a sloj šljake određuje brzinu hlađenja metala.

Zavarivanje REL se može primenjivati za zavarivanja svih vrsta metala i legura (koje se mogu zavarivati topljenjem) uz odgovarajuće elektrode i vrste struje. Postupak je lako prilagodljiv za sve uslove rada i oblike osnovnog materijala. Količina istopljenog materijala u jedinici vremena je manja nego kod drugih postupaka, a uticaj zavarivača na kvalitet zavara je značajan. Otpad elektrode za vreme zavarivanja se kreće od 8 do 10%.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.