Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Hanin Kofer, Karen Levin

Spomen-knjiga o holokaustu namenjena mladim čitaocima.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 99
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 7385

Poslednja cena bila je: 380 din

Karakteristike proizvoda: Hanin Kofer, Karen Levin

Naziv Knjige : Hanin Kofer

Autor: Karen Levin

Format: 13x20 cm

Broja strana: 112

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : Hana’s Suitcase, Karen Levine

Opis proizvoda: Hanin Kofer, Karen Levin

*** O Knjizi ***

Spomen-knjiga o holokaustu namenjena mladim čitaocima.

Upečatljiva istinita priča sada je bestseler u više od 30 zemalja – uskoro kao pozorišni komad, igrani film i veliki dokumentarac na televiziji!

Marta 2000. godine jedan kofer je stigao u Dečji obrazovni centar o holokaustu u Tokiju. Spolja je belom bojom bilo napisano sledeće: Hana Bradi, 16. maj 1931. godine i Waisenkind – nemačka reč za siroče.

Deca koja su ugledala izloženi kofer bila su puna pitanja. Ko je bila Hana Bradi? Šta se s njom dogodilo? Od Fumiko Išioke, upravnice centra, tražili su da pronađe odgovore na ta pitanja.

Na neizvesnom putovanju po Evropi i Severnoj Americi, Fumiko traga za odgovorima. Misterija kofera je vraća sedamdeset godina u prošlost, mladoj Hani i njenoj porodici, čiji je srećan život u malom češkom gradu zbog invazije nacista krenuo nizbrdo.

*** Kritike ***

Kao najbolje muzejske izložbe, Hanin kofer pokazuje kako činjenice i predmeti, združeni, mogu vrlo osećajno i veoma lično slaviti svoju temu. Ova knjiga je za svaku preporuku.
Toronto star

Umešno i s velikom osećajnošću, Levinova je jednu u drugu utkala dve priče koje se uzajamno stalno smenjuju: povest o jednom tragično prekinutom mladom životu i priču o neumornoj potrazi Fumiko Išioke za odgovorima.
Glob end mejl

*** O Autoru ***

Karen Levin je dobila mnogo nagrada za svoj rad na radiju, a među njima i prestižnu nagradu Pibodi za dokumentarac Deca u holokaustu. Na CBC-ju je bila izvršni producent emisije Dešava se, kao i producent mnogih drugih programa.

Knjiga Hanin kofer je zasnovana na Kareninoj dokumentarnoj radio-emisiji, koja je emitovana u Nedeljnom programu. Ova knjiga prevedena je na preko dvadeset sedam jezika.

Karen Levin živi u Torontu.

www.hanassuitcase.ca

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.