Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Zmijski Stub, Džejson Gudvin

Svet gde su ulozi visoki, izdaja donosi smrt - a zadovoljstvo čitalaca neizmerno.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 100
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski Trileri

Šifra Proizvoda: 7569

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Zmijski Stub, Džejson Gudvin

Naziv Knjige : Zmijski Stub

Autor: Džejson Gudvin

Format: 13x20 cm

Broja strana: 381

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : The Snake Stone, Jason Goodwin

Opis proizvoda: Zmijski Stub, Džejson Gudvin

*** O Knjizi ***

Istanbul, 1838. U svojoj evropskoj palati na Bosforu, sultan Mahmud II, tvorac reforme Otomanskog carstva, umire a grad se uskomešao od glasina i strepnji.

Neočekivani dolazak francuskog arheologa, rešenog da pronađe izgubljeno vizantijsko blago, unosi zbrku u grčku zajednicu. Jašim Togalu, koji je tako izvanredno rešio misteriozna ubistva u Drvetu janičara, ponovo istražuje. Ali kada je arheologovo unakaženo telo otkriveno ispred francuske ambasade, ispostavlja se da postoji samo jedan osumnjičeni: Jašim lično.

Kako broj žrtava raste, tako Jašim ulazi u trku s vremenom s ciljem da otkrije zastrašujuću istinu o tajnom društvu posvećenom oživljavanju Vizantijskog carstva, susrećući se s tako živopisnim likovima kao što je lekar Lorda Bajrona i sultanova majka, sultana, poreklom sa Devičanskih ostrva.

Veoma oštroumno i s neodoljivim darom, Džejson Gudvin nas vodi u svet gde su ulozi visoki, izdaja donosi smrt - a zadovoljstvo čitalaca je neizmerno.

*** Kritike ***

„Jedan sasvim drugačiji detektiv."
Independent on Sunday

*** O Autoru ***

Najboljim kriminalističkim romanom 2007. godine proglašen je Drvo janičara britanskog autora Džejsona Gudvina, kojem je to i literarni prvenac. Istoričar Gudvin, koji je svoj doktorat iz otomanske istorije stekao na Kembridžu, dosad je objavio niz naučnih i putopisnih dela.

Džejson Gudvin napisao je triler čija je radnja smeštena u Istanbul 1836. godine, s glavnim junakom, otomanskim detektivom, Jašimom. Roman Drvo janičara prvi je u nizu romana iz najavljenog kriminalističkog serijala.

Gudvin je u braku sa Kejt, koja mu pravi društvo na putovanjima po Istanbulu. Žive u živopisnom mestu Dorset, u Engleskoj sa svoje četvoro dece.

https://www.jasongoodwin.net/

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.