Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Srbija HardCore, Dušan Veličković

Knjiga koja se čita u jednom dahu, koja podstiče na razmišljanje i u kojoj svako nalazi upravo one delove mozaika koji su mu potrebni da bi razumeo protekla vremena.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 93
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 7580

Poslednja cena bila je: 599 din

Karakteristike proizvoda: Srbija HardCore, Dušan Veličković

Naziv Knjige : Srbija HardCore

Autor: Dušan Veličković

Format: 13x20 cm

Broja strana: 205

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : Srbija HardCore, Dušan Veličković

Opis proizvoda: Srbija HardCore, Dušan Veličković

*** O Knjizi ***

Knjiga koja kruži svetom
Međunarodna nagrada za humanizam i slobodu, Napulj 2009

Šta je značio Miloševićev potpis nažvrljan na parčetu papira? Na koji način se određivala količina stresa za vreme bombardovanja? Kako se slovenački predsednik našao na rukama autora? O čemu je Veličković razgovarao sa Đinđićem u njegovom kabinetu uoči atentata? Kako je sa čuvenim mađarskim piscem Đerđom Konradom čekao saslušanje u policijskoj stanici u Budimpešti?
„Obaranje“ pogleda sa Miloševićem u Hagu. Beograd kao pokretni praznik i porok koji se ne može napustiti. O vremenu kretenizma kada je i Sunce bilo naš neprijatelj. O Ćuruviji, tajnoj policiji i 5. oktobru. Zašto je u Srbiji ljubav najvažnija?

Srbija hardcore je knjiga koja se neprestano citira u Španiji i Italiji, a evropski kritičari je smatraju brilijantnom, ironičnom, duhovitom, inteligentnom, potresnom.

Knjiga koja se čita u jednom dahu, koja podstiče na razmišljanje i u kojoj svako nalazi upravo one delove mozaika koji su mu potrebni da bi razumeo protekla vremena.

*** Kritike ***

„Hrabro, žestoko, ironično i duhovito“
Tomas Šepkot, Australian Book Review

„Blijantne i ironične priče.“
Zandonai editore, Rovereto, Italija

„Veličković piše maestralno, zato što piše neposredno.“
Đon Sistiaga, iz predgovora španskom izdanju

*** O Autoru ***

Dušan Veličković, novinar i pisac, autor knjiga Slike sumnje, Amor mundi, Internacionala, Đinđić i Srbija hardcore, kao i filmova Lenjin u pokretu, Smrtni ljudi, besmrtni zločini, i Đinđić, jedna životna priča. Dela su mu prevedena na više svetskih jezika. Priče iz knjiga Amor mundi i Internacionala predstavljene su u italijanskoj antologiji savremene srpske proze Casablanca serba.

Bio je glavni urednik NIN-a (1993–1997) i nedeljnika Evropa (2007–2008). Saradnik je najuglednijih svetskih časopisa i novina. Član je Srpskog PEN centra i član uređivačkog saveta američkog časopisa za evropsku književnost Absinthe. Dobitnik je Međunarodne nagrade za slobodu i žurnalizam u Napulju 2009. godine.

Živi u Beogradu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.