Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

ChatGPT od početnika do profesionalca

Knjiga ChatGPT od početnika do profesionalca pruža uvid u svet veštačke inteligencije, sa naglaskom na ChatGPT-u, modelu veštačke inteligencije razvijenom od strane kompanije OpenAI.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 55

Cena sa PDV: 2310 dinara

Na Stanju

Akcija, Sniženje, Novo ili Popust Kupon

Šifra Proizvoda: 79886

Vreme slanja:  2 - 3 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.80 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Kompjuter biblioteka

Karakteristike proizvoda: ChatGPT od početnika do profesionalca

ChatGPT od početnika do profesionalca

Autor: Mihailo Zoin

Broj strana: 496

ISBN broj: 9788673105949

Izdavač: Kompjuter biblioteka

Godina izdanja: 2023.

Kataloški broj: 571.

Opis proizvoda: ChatGPT od početnika do profesionalca

Knjiga ChatGPT od početnika do profesionalca pruža uvid u svet veštačke inteligencije, sa naglaskom na ChatGPT-u, modelu veštačke inteligencije razvijenom od strane kompanije OpenAI. Ova knjiga je osmišljena da vam pruži sveobuhvatan pregled o korišćenju ChatGPT-a u različitim kontekstima, od prvih koraka do naprednih primena. Saznaćete o prilagodljivim instrukcijama, tehnikama za poboljšanje loše postavljenih upita, važnosti tona komunikacije i strukturama upita. Od stručnjaka za menadžment projekata, sportskog trenera i marketinškog stručnjaka do novinara, terapeuta i stručnjaka za analizu podataka, istražujemo kako ChatGPT može doprineti u različitim profesionalnim oblastima. Otkrićete kako se ChatGPT može iskoristiti za kreiranje raznolikih sadržaja koji obuhvataju oblasti od umetnosti do nauke. Naučićete šta je sve potrebno da postanete stručnjak u korišćenju ChatGPT-a, bilo da ste početnik ili iskusni korisnik koji želi da unapredi svoje veštine u korišćenju ove fascinantne tehnologije. Knjiga obiluje velikim brojem primera primene specijalizovanih dodataka u ChatGPT-u, kojima se proširuje funkcionalnost i korisnost ChatGPT-a, čineći ga još moćnijim alatom za različite svrhe.

Knjiga je podeljena na 5 delova i dva dodatka:

Deo I: ChatGPT prvi koraci
Deo II: ChatGPT specijalista za skoro sve
Deo III: ChatGPT kreator sadržaja
Deo IV: ChatGPT proširenje mogućnosti putem dodataka
Deo V: ChatGPT stručnjak za pripremu za intervju za posao
Dodaci: A) ChatGPT-V i B) Vežbe sa kompleksnim upitima

Zašto ChatGPT?

ChatGPT je postao nezaobilazan alat u mnogim oblastima: od edukacije, preko poslovanja, pa sve do kreativnih industrija. Njegova sposobnost da generiše tekst koji je gotovo neodlučiv od ljudskog čini ga izuzetno korisnim u različitim primenama.

Uvod

Knjiga ChatGPT od početnika do profesionalca ima za cilj da vam pruži uvid u svet veštačke inteligencije, sa posebnom pažnjom na ChatGPT. Ova knjiga je organizovana u nekoliko poglavlja koja pokrivaju različite aspekte i primene ChatGPT-a, od osnovnih koncepata do naprednih tehnika i praktičnih primena.

U prvom delu knjige, upoznaćete se sa osnovama rada sa ChatGPT-om. Otkrićete kako veštačka inteligencija pokreće ovaj revolucionarni model i kako se on uklapa u širi kontekst tehnologije. Poglavlja u ovom delu pokrivaju sve, od interfejsa i formata odgovora do personalizacije i optimizacije upita.

Zatim, u drugom delu se detaljno istražuju različite uloge koje ChatGPT može preuzeti. Bilo da je reč o stručnjaku za rad sa Excelom, tutoru, ili čak menadžeru projekta, ovde ćete naučiti kako da maksimizirate potencijal ChatGPT-a u različitim scenarijima.

Treći deo knjige je posvećen kreativnim i tehničkim aspektima rada sa ChatGPT-om. Ovo uključuje korišćenje modela za generisanje kreativnih tekstova, tehničkih i akademskih radova, kao i poslovnih dokumenata.

Četvrti deo vodi vas kroz različite dodatke i alate koji mogu poboljšati vašu interakciju sa ChatGPT-om. Ovde se razmatraju dodaci kao što su WebPilot, ai pdf, i Canva, među mnogim drugima, koji vam omogućavaju pretraživanje interneta i pdf dokumenata, kao i brzo i efikasno dizajniranje vizuelnih materijala direktno iz razgovora sa ChatGPT-om.

Peti deo knjige fokusira se na praktične primene ChatGPT-a, kao što su pripremanje za intervjue za posao i pomoć prilikom pisanja dobrog CV-a.

Deo I
1.1 Prvi koraci: Ovo poglavlje je vodič za upoznavanje sa ChatGPT-om, pokrivajući osnovne karakteristike i mogućnosti. Detaljno se istražuje kako ovaj alat može biti koristan u različitim kontekstima i situacijama.

1.2 Veštačka inteligencija i ChatGPT: Poglavlje započinje pregledom osnovnih koncepata veštačke inteligencije, prelazeći na specifičnosti ChatGPT-a i njegovu ulogu u širem domenu tehnologija veštačke inteligencije.

1.3 Tri osnovna načina korišćenja ChatGPT-a: Ovde se razmatraju tri primarne upotrebe ChatGPT-a: za generisanje teksta, kao asistenta u zadacima i za interaktivnu komunikaciju. Ilustruju se scenariji i primeri gde su ovi načini upotrebe najefikasniji.

1.4 Kome je namenjena knjiga: Ovo poglavlje identifikuje ciljne grupe čitalaca, od stručnjaka u veštačkoj inteligenciji do opšte populacije, objašnjavajući kako svaka od ovih grupa može imati koristi od knjige.

1.5 Interfejs ChatGPT-a: Poglavlje se detaljno fokusira na korisnički interfejs ChatGPT-a, pružajući uputstva o organizaciji interfejsa i efikasnom korišćenju alata.

1.6 Formati u kojem ChatGPT može da prikaže svoje odgovore: Ovde se prikazuje kako ChatGPT može da generiše odgovore u različitim formatima, od teksta do tabele i koda, sa objašnjenjem o optimalnoj upotrebi svakog formata.

1.7 Uputstva korisnika ili prilagođene instrukcije: Poglavlje je vodič za personalizaciju interakcija sa ChatGPT-om, uključujući kako postaviti prilagođene instrukcije za model.

1.8 Uputstva za poboljšanje loše napisanih upita: Data je detaljna analiza o tome kako korisnici mogu optimizovati kvalitet svojih upita kako bi dobili tačnije i korisnije odgovore.

1.9 Ton komunikacije koji određuje izlaz ChatGPT-a na upit: Poglavlje se bavi analizom tona u komunikaciji sa ChatGPT-om, ilustrujući kako različiti tonovi mogu uticati na tip i kvalitet odgovora.

1.10 Strukturiranje upita u ChatGPT-u: Ovo poglavlje nudi smernice o tome kako korisnici mogu strukturirati svoje upite da bi dobili najpreciznije i najkorisnije odgovore od ChatGPT-a.

1.11 Postavljanje ograničenja u ChatGPT-u: Poglavlje istražuje kako korisnici mogu postaviti različite vrste ograničenja u interakciji sa ChatGPT-om, sa detaljima o metodama i tehnikama za kontrolu razgovora.

1.12 Nova funkcionalnost ChatGPT-a od septembra 2023. Web Browsing: Ovo poglavlje je posvećeno novoj funkcionalnosti ChatGPT-a dodatoj od septembra 2023. godine, sa fokusom na mogućnosti internet pretrage. Detalji o prednostima i ograničenjima ove nove funkcionalnosti su takođe razmatrani.

Deo II
2.1. Uvod u ChatGPT kao stručnjaka za…: Ovo poglavlje služi kao uvodni deo koji postavlja osnovu za razumevanje kako ChatGPT može delovati kao stručnjak u različitim oblastima, od tehnologije veštačke inteligencije do emocionalne inteligencije.

2.2. ChatGPT u raznim ulogama, a glumac nije: Poglavlje istražuje različite uloge koje ChatGPT može preuzeti, osim uloge glumca. Prikazuje se kako tehnologija može da se adaptira za različite scenarije i potrebe.

2.3. ChatGPT kao stručnjak za rad sa Excelom: Ovo poglavlje donosi detaljnu raspravu o primeni ChatGPT-a u radu sa Microsoft Excelom, od osnovnih funkcija do naprednih analitičkih mogućnosti.

2.4. ChatGPT kao stručnjak za pozitivne misli: Poglavlje je fokusirano na mogućnosti ChatGPT-a u generisanju pozitivnih misli i afirmacija, pružajući korisnicima mentalnu podršku i motivaciju.

2.5. ChatGPT kao stručnjak za sinonime i antonime: U ovom delu se razrađuje kako ChatGPT može asistirati u pronalaženju sinonima i antonima, što je korisno za pisanje i jezičke analize.

2.6. ChatGPT kao stručnjak za spajanje nespojivog: Poglavlje razmatra specifične načine na kojima ChatGPT može kombinovati različite koncepte ili ideje koje se obično smatraju nespojivim, od umetnosti do nauke.

2.7. ChatGPT univerzalni upit za razne uloge: Ovo poglavlje istražuje načine na kojima se ChatGPT može konfigurisati da odgovara na različite uloge kroz univerzalne upite, čime se povećava njegova fleksibilnost i primenljivost.

2.8. ChatGPT kao stručnjak za turizam: Poglavlje se bavi mogućnostima kako ChatGPT može pomoći u planiranju i organizaciji putovanja, od izbora destinacije do rezervacije smeštaja.

2.9. ChatGPT kao stručnjak za sticanje veština: U ovom delu se knjiga fokusira na primenu ChatGPT-a kao alata za podučavanje i sticanje novih veština, od jezika do programiranja.

2.10. ChatGPT kao stručnjak za naprednu analizu podataka: Ovo poglavlje dublje istražuje kapacitete ChatGPT-a u oblasti napredne analize podataka, od vizualizacije do prediktivne analize.

2.11 ChatGPT u ulozi menadžera projekta: Ovo poglavlje istražuje kako ChatGPT može da funkcioniše u ulozi menadžera projekta, pokrivajući osnovne zadatke i odgovornosti koje se obično očekuju od ljudskog menadžera.

2.12 ChatGPT u ulozi sportskog trenera: Poglavlje se bavi definicijom uloge sportskog trenera i načinima na kojima ChatGPT može da bude koristan alat u ovom kontekstu, od taktičkog planiranja do motivacionih govora.

2.13 ChatGPT kao stručnjak za marketing: U ovom poglavlju se razmatraju različiti načini na kojima ChatGPT može da pomaže u marketingu, od automatizacije sadržaja do analize podataka i strategije ciljanja.

2.14 ChatGPT u ulozi analitičara: Poglavlje istražuje mogućnosti ChatGPT-a u ulozi analitičara, fokusirajući se na to kako može pomoći u analizi podataka, izveštavanju i donošenju informisanih odluka.

2.15 ChatGPT u ulozi inženjer upita ili promptova: Ovde se prikazuje kako ChatGPT može da pomogne u kreiranju i optimizaciji upita, što je korisno za sve od pretrage podataka do generisanja sadržaja.

2.16 ChatGPT kao novinar: Poglavlje razmatra kako ChatGPT može da pomaže novinarima u digitalnom dobu, od pisanja članaka do analize aktuelnih tema.

2.17 ChatGPT u ulozi terapeuta: Iako ChatGPT nije licenciran terapeut, poglavlje istražuje kako može da služi kao dodatni resurs u pružanju emocionalne podrške i vođenju kroz terapeutske tehnike.

Deo III
3.1 ChatGPT kao kreator različitih vrsta sadržaja – Uvod: U ovom uvodnom poglavlju, korisnici će saznati kako ChatGPT može delovati kao kreator različitih vrsta sadržaja. Detalji o mogućnostima i upitima koji se mogu koristiti za generisanje sadržaja su takođe obuhvaćeni.

3.2 ChatGPT i kreativno pisanje: Poglavlje se fokusira na ulogu ChatGPT-a u oblasti kreativnog pisanja. Razrađuju se metode i tehnike koje ChatGPT koristi za generisanje umetničkih i kreativnih tekstova.

3.3 ChatGPT za kreiranje tehničkog i akademskog sadržaja: Ovo poglavlje detaljno razmatra kako ChatGPT može biti koristan alat za generisanje tehničkog i akademskog sadržaja. Prikazuje se širok spektar mogućnosti, od izrade tehničkih dokumenata do akademskih radova.

3.4 ChatGPT za kreiranje poslovnih sadržaja: Poglavlje istražuje kako ChatGPT može pomoći u kreiranju različitih vrsta poslovnih dokumenata i izveštaja. Objašnjava se kako koristiti ChatGPT za efikasno i brzo generisanje poslovnih materijala.

Deo IV
4.1 ChatGPT i dodaci – Uvod: Ovo uvodno poglavlje daje pregled o tome kako dodaci (plugins) mogu proširiti funkcionalnosti ChatGPT-a. Obrađuje se kako dodaci mogu dodati dodatne alate i funkcije na već snažnu osnovu koju pruža ChatGPT.

4.2 WebPilot: Poglavlje se fokusira na dodatak WebPilot, koji omogućava ChatGPT-u da pretražuje internet. Detalji o funkcionalnostima i upotrebi su takođe obrađeni.

4.3 Ai PDF: Ai PDF dodatak omogućava interakciju sa PDF dokumentima na različite načine. Poglavlje objašnjava ključne funkcionalnosti i načine upotrebe ovog dodatka.

4.4 Canva: Ovde se razmatra kako se Canva dodatak može koristiti unutar ChatGPT-a za grafički dizajn i kreativne projekte.

4.5 Prompt Perfect: Poglavlje se bavi dodatkom Prompt Perfect, koji koristi sofisticirane algoritme za optimizaciju upita. Detalji o funkcionalnostima i primenama su prikazani.

4.6 AskTheCode: U ovom poglavlju se obrađuje AskTheCode, dodatak namenjen programerima. Prikazuje se kako ovaj dodatak može pomoći u kodiranju i rešavanju programerskih izazova.

4.7 CoderPad: Poglavlje se fokusira na CoderPad, online alatku koja omogućava pisanje, testiranje i izvršavanje koda u realnom vremenu unutar ChatGPT-a.

4.8 Diagr.am: Diagr.am je dodatak koji omogućava vizuelizaciju podataka putem grafikona i dijagrama. Poglavlje detaljno objašnjava kako se ovaj dodatak koristi.

4.9 Earth: Earth je dodatak koji omogućava generisanje mapa i geografskih koordinata. Poglavlje pruža uvid u ovu funkcionalnost i njen potencijal.

4.10 Expedia: Poglavlje se bavi Expedia dodatkom koji omogućava planiranje putovanja direktno kroz ChatGPT. Detalji o funkcionalnostima i upotrebi su razmatrani.

4.11 Make A Sheet: Ovo poglavlje se bavi dodatkom Make A Sheet, koji omogućava korisnicima da generišu CSV datoteke na osnovu unesenih podataka. Detalji o tome kako ovo funkcioniše i u kojim situacijama je korisno su takođe obrađeni.

4.12 Scholar AI: Scholar AI je dodatak koji omogućava pretragu i pristup akademskim resursima. Poglavlje detaljno opisuje kako koristiti ovu funkcionalnost za istraživačke potrebe.

4.13 Scraper: Poglavlje o dodatku Scraper se fokusira na izvlačenje informacija sa veb sajtova. Objašnjava se kako ovaj alat može pomoći korisnicima u prikupljanju podataka sa interneta.

4.14 Zapier: Zapier je alat za automatizaciju koji omogućava povezivanje različitih aplikacija i usluga. Poglavlje daje pregled o tome kako se Zapier može integrisati sa ChatGPT-om za automatizaciju raznih zadataka.

4.15 ChatGPT dodaci za rad sa video materijalom: Ovo poglavlje predstavlja različite dodatke koji su namenjeni za rad sa video materijalom. Detaljno su razmatrane mogućnosti i upotreba ovih dodataka.

4.16 ChatGPT dodaci za veb razvojne timove: Poglavlje se bavi dodacima koji su posebno korisni za veb razvojne timove. Opisuje se širok spektar funkcionalnosti koje mogu olakšati i poboljšati razvoj veb aplikacija.

DEO V
5.1 ChatGPT kao pomoćnik u traženju posla i pripremi za intervju za posao: Ovo poglavlje se bavi ulogom ChatGPT-a kao pomoćnika u pripremi za intervjue za posao. Detaljno se razrađuju metode i strategije koje korisnici mogu primeniti da bi bili što spremniji za predstojeće intervjue.

5.2 ChatGPT kao pomoćnik za pisanje CV-a: U ovom poglavlju, posvećena je pažnja na tome kako ChatGPT može pomoći u pisanju efikasnog i profesionalnog CV-a. Objašnjava se šta je CV i koje su karakteristike dobro napisanog CV-a.

5.3 Šta je važnije od dobro napisanog CV-a: Ovde se istražuje šta je još važno u traženju posla pored dobro napisanog CV-a. Poglavlje pruža uvid u druge aspekte koji mogu imati veliki uticaj na uspeh u traženju posla.

Dodaci: A) ChatGPT-V i B) Vežbe sa kompleksnim upitima

O autoru: Mihailo Zoin je urednik i vlasnik izdavačke kuće Kompjuter biblioteka koja postoji od 1986. godine. Napisao je oko dvadesetak knjiga uključujući i svoju prvu i najomiljeniju knjigu Commodore 128 priručnik za rad objavljenu 1986. godinu (pet izdanja), kao i knjige Windows 95 (prodata u čak 10.000 primeraka) i Kompjuterski rečnik (štampana u neverovatnih 14 izdanja). Iskustvo rada na knjizi ChatGPT od početnika do profesionalca bilo mu je podjednako uzbudljivo kao i rad na prvoj knjizi.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.